Nogomet
0

Humanitarna aukcija BH Fanaticosa

Sarajevo-x.com
BH Fanaticosi organizuju humanitarnu aukciju za pomoć 17-godišnjem Harisu Sadiću koji je obolio od tumora na lijevoj strani grudnog koša.

"Haris Sadić je momak koji je rođen 1991. godine. Član BHFanaticos-a. Veliča i slavi svoju domovinu bodreći sa tribina reprezentativne selekcije BiH. Ne dijeli ljude na one koji su iz BiH i one koji su iz dijaspore, ne dijeli ljude po boji kože, pripadnosti nekoj navijačkoj skupini, po nacionalnosti, itd. On voli svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu, on ponosno stoji na tribini i bodri svoju zemlju. On predstavlja budućnost naše zemlje", ističu BH Fanaticosi.

Haris ima tumor na lijevoj strani grudnog koša koji se nalazi na jako nezgodnom mjestu i počinje da se širi. Ima vodu u plućima i limfne čvorove. Ova bolest zahtjeva intenzivno liječenje i uključuje veoma skupu terapiju. Roditelji malog Harisa, kao i većina naših porodica u BiH, su slabog materijalnog stanja (samo majka radi) i nemaju sredstava da plate ovu skupu terapiju.

BHF je prije izvjesnog vremena pokrenuo akciju dobrovoljnog prikupljanja sredstava. U akciju su se uključili, osim članova BHF-a, i mnogu ljudi dobre volje iz BiH i dijaspore.

Ovih dana predstavnici BHFanatico-a su stupili u kontakt sa nekim od naših proslavljenih fudbalskih reprezentativaca, koji su se aktivno uključili u ovu akciju. "Želimo istaći da smo osim materijalnih sredstava, dobili i originalne, potpisane dresove od sljedećih fudbalera: Barbarez, Spahić, Džeko i Ibričić", kažu BH Fanaticosi.

Oni su saglasni da BHF iskoristi ove dresove za postavljanje na aukciju u periodu mjeseca maja 2008. godine, a sav novac od prodaje će se usmjeriti na liječenje Harisa i za ostale humanitarne akcije.

Ovim putem obavještavamo sve one koji žele učestvovati u aukciji da će ista biti provedena na oficijelnoj stranici BHFanaticos-a www.bhfanaticos.com, a rezultati aukcije će biti prezentirani bh javnosti.

Prva aukcija počinje 5.5.2008 sa početkom u 00:00 i trajaće 7 dana.