Mora se javljati policiji
0

Huliganu koji je napao golmana AZ Alkmaara šest mjeseci zatvora

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nizozemski sud u četvrtak je izrekao kaznu od šest mjeseci zatvora huliganu koji je napao golmana AZ Alkmaara tokom utakmice osmine finala Nizozemskog kupa protiv Ajaxa.

Podsjetimo, pri 1-0 vodstvu Ajaxa protiv AZ Alkmaara 21. decembra s tribina se na travnjak probio 19-godišnji pijani huligan i u punom sprintu krenuo na kostarikanskog golmana Astebana Alvarada.

Prisebni i fizički snažniji golman spremno ga je dočekao, srušio ga preciznim volej-udarcem, te još dva puta udario punom nogom u tijelo dok je ležao na tlu. Alvaradu je potom pokazan izravni karton koji je kasnije Holanski nogometni savez (KNVB) poništio, dok je utakmica prekinuta.

Huligan, koji je prema nizozemskim zakonima o zaštiti privatnosti identicifiran samo kao Wesley van W., dobio je šest mjeseci zatvora, iako su tužitelji tražili 10-mjesečnu kaznu. Van W. je dobio dva mjeseca kazne uvjetno, što znači da će taj dio odslužiti samo ako u sljedeće dvije godine počini novo kazneno djelo. Sud mu je naredio javljanje u policijsku postaju tokom svih utakmica Ajaxa, AZ Alkmaara i holndske reprezentacije u sljedeće dvije godine.

Inače, iz Holandskog nogometnog saveza (KNVB) donijeli su odluku kako će se prekinuta utakmica osmine finala Holan kupa između Ajaxa i AZ Alkmaara ponoviti u cijelosti 19. siječnja pred praznim tribinama. Obje momčadi krenut će od nule, a biti će lišene i pomoći s tribina. Pobjednik susreta igrat će u četvrtfinalu protiv trećeligaša GVVV-a.

Vezani članci