Nogomet
0

VIDEO / Hrvatska razbila Tursku u Istanbulu 3:0

Sarajevo-x.com
Hrvatska je nogometna reprezentacija šokirala Tursku na istanbulskoj TÜRK Telekom Areni pobijedivši je s glatkih 3-0 u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za Euro 2012. godine.

Ivica Olić u drugoj, Mario Mandžukić u 32. i Vedran Ćorluka u 51. minuti zabili su golove za pobjednički sastav. Sa stvorenom prednošću momčad Slavena Bilića za četiri dana u Zagrebu ne bi smjela ugroziti gotovo siguran plasman na završni turnir najboljih 16 momčadi Starog kontinenta, koji će se idućeg ljeta održati u Poljskoj i Ukrajini.

Iznenađujuće je, nakon brzo izvedenog prekida, Vedran Ćorluka u drugoj minuti utakmice probio desni bok obrane domaće reprezentacije, te poslao prizemnu loptu pred peterac golmana Volkana Demirela. Ovaj ju nije uspio odbiti u Mandžukićevu naletu, a Ivica Olić dobro je pratio akciju i zabio za vodstvo.

U 32. minuti na 2-0 povisio je Mandžukić glavom nakon ubacivanja Darija Srne s desne strane. Prethodila je akcija u kojem je Modriću blokiran udarac nakon ubacivanja Olića s desne strane 16-erca, hrvatski je playmaker nakon toga brzo gurnuo loptu ponovno udesno za Srnu, a ovaj precizno našao Mandžukića koji je naskočio svog čuvara na daljnjoj vratnici i zabio svoj peti gol u nacionalnoj momčadi

U posljednjoj minuti prvog dijela odličan kontranapad i proigrvanje Ivana Rakitića nije iskoristio Ivica Olić, kojem je golman Demirel ušao u udarac nakon predugog fora, i to na slabiju, desnu nogu.

Sve se Hrvatima vratilo u 51. minuti, kada je konfuznu obranu domaćih kaznio Vedran Ćorluka nakon slobodnog udarca Darija Srne s desne strane. Ostao je branič Tottenhama sam na pet metara i poentirao glavom.

Hrvatska je u svakom pogledu dominirala u odnosu na nepojmljivo lošu domaću momčad, koja je ostala bez udarca u okvir gola tokom cijelog dvoboja. Pokušali su Pletikosu igrači Guusa Hiddinka ugroziti svega dvaput. Bilićevi su izabranici pucali prema golu 15 puta, od čega devet puta u okvir.

Prema onom što su Turci pokazali u Istanbulu, Hrvatska će iduće godine sasvim zasluženo igrati na Euru.

Dodatne kvalifikacije za Euro 2012.:

Turska - Hrvatska 0-3 (Olić 2, Mandžukić 32, Ćorluka 51)