Nož u leđa
25

Hronologija Malcomove izdaje: Bio je sretan što ide u Romu, ali Barcelona se ne odbija

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazilac Malcom tokom ljetnog prijelaznog roka u posljednji trenutak odustao je od transfera u Romu i francuski Bordeaux zamijenio je Barcelonom, a njegov bivši saigrač Jonathan Cafu otkrio je sve detalje i hronologiju dešavanja ovog transfera.

Cafu je na početku razgovora istakao da je Malcom bio oduševljen zbog prelaska u Romu i da ga je čak odvezao na aerodrom gdje ga je čekao privatni let za Rim.

"Pozvao me kući na oproštajni ručak, završili smo oko četiri sata poslijepodne i vratio sam se kući. Žena mi je rekla da Malcom ide u Romu i da ga je Bordeaux već prodao, nakon čega sam se odmah vratio kod njega i on mi je to potvrdio. Kada se spremao, rekao je da ima privatni let za Rim. Bio je uzbuđen što ide u Romu i rekao mi je da vjeruje kako je to pravi izbor za njega. Odvezao sam ga na aerodrom gdje smo čekali njegovog agenta i predstavnike kluba", kazao je Cafu.

Cafu i Malcom bili su oko sat vremena na aerodromu, nakon čega je došao agent ovog krilnog nogometaša s informacijom da ga želi Barcelona, što je odmah promijenilo kompletnu sitauciju.

"Čekali smo sat vremena u tišini, a onda je njegov agent došao i vratio nas kući. Ništa nam nije bilo jasno, a Malcom je sve zbunjeno gledao. Agent mu je kratko rekao da ga Barcelona želi dovesti svim silama i tu se sve promijenilo", otkrio je Cafu.

Kako kaže Cafu, Barcelona je san svakog Brazilca, a nakon što mu je agent saopćio da ga ovaj klub želi, Malcom nije skidao osmijeh s lica.

"Malcom se nasmijao i pogledao me kao dječak kada dobije najdraži slatkiš. Rekao je: 'Čovječe, pa to je Barcelona, vraćamo se kući'. Mislio sam da se šali, ali sam pogriješio. Cijelim putem u povratku mi je govorio da je uzbuđen što ide u Barcelinu i nije ni spomenuo Romu. Prvo što je rekao jeste da će igrati s Messijem, a sutra dan sam ga ponovo odvezao na aerodrom, da bi tog dana postao novi igrač Barcelone. Taj klub je san svakog Brazilca, vjerujte", završio je Cafu.