Utakmica za prvaka
0

Howard Webb sudi derbi Manchester United - Chelsea

Totalsport
Poznato je ime sudije koji će dijeliti pravdu u derbiju između Manchester Uniteda i Chelseaja koji će odigrati 8. maja na Old Traffordu u sklopu 35. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Bit će to nominalno najbolji engleski sudija Howard Webb, koji je u decembru prošle godine od engleske kraljice odlikovan viteškim naslovom, dok je od Istituta za nogometnu historiju i statistiku (IFFHS) izabran za najboljega svjetskog sudiju u 2010. godini.

Webb je, podsjećamo, sudio i finale prošlogodišnje Lige prvaka između Intera i Bayerna u Madridu, kao i finale Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici između Holandije i Španije.

Sada će dijeliti pravdu u potencijalno odlučujućem susretu engleskog prvenstva, budući vodeći Manchester United i Chelsea razdvajaju samo tri boda.

Velike kritike doživio je Webb ove sezone u januaru kada je sudio utakmicu FA Cupa između Liverpoola i Manchester Uniteda. Tada je sporan bio kontroverno dosuđen jedanaesterac na Dimitru Berbatovu, kao i isključenje kapitena "redsa" Stevena Gerrrda.