Menadžer igrača
530

Hotić za Klix.ba: Kadušić i Crnkić definitivno napuštaju Sarajevo zbog nekorektnosti kluba

Piše: D. B.
Nermin Crnkić i Advan Kadušić (Foto: Arhiv/Klix-ba)
Nermin Crnkić i Advan Kadušić (Foto: Arhiv/Klix-ba)
Kako je za portal Klix.ba izjavio nogometni menadžer Demir Hotić, njegovi klijenti Nermin Crnkić i Advan Kadušić napustit će FK Sarajevo na kraju sezone. Hotić je kao glavni razlog istakao nekorektan odnos kluba prema igračima koje zastupa.

"Zastupam Nermina Crnkića i Advana Kadušića i mi želimo da oni napuste FK Sarajevo u junu, to treba riješiti u narednom periodu. Uvijek im nešto nedostaje. Crnkić je jedan od najboljih igrača u BiH trenutno, takvih ima malo. Ne može mi klub tražiti nešto, a da s druge strane ne poštuje igrača i mene. Ne daju platu po dva-tri mjeseca, potom narednu djelom isplate pa onda opet nema plate. Što se tiče Kadušića, njemu ugovor ističe u decembru i vrijeme je da se sjedne i postigne dogovor o saradnji, međutim, dogovora nema. On će također napustiti Sarajevo u junu. Nadam se da će sa ekipom osvojiti Kup BiH i titulu državnog prvaka. Uopće ne želimo da ih Sarajevo pokuša zadržati", izjavio je Hotić.

Kao glavni razlog odlaska igrača koje zastupa istakao je nekorektan odnos određenih zaposlenika kluba i neizmirene obaveze prema igračima.

"Pričao sam s predsjednikom Valentinom Ilievskim, a ranije sam dobro sarađivao i s Edisom Kusturicom, koji je dobar čovjek, ali nova direktorica Sabrina Buljubašić se rijetko javlja na telefon, nema vremena, sluša ljude koji su je postavili. Cilj mi je da dobro komuniciramo, međutim, teško ide. Mene su drugačije odgojili, da poštujem druge ljude i da razgovaram s njima. Ja sam uvijek bio korektan prema FK Sarajevo, a oni sada trebaju da ispoštuju određene stvari koje dosad nisu. Želim korektan odnos prema igračima. Zna se kako se radi u velikim klubovima", rekao je Crnkićev i Kadušićev menadžer.

On smatra da njegovi igrači trebaju da odu u veće klubove, dok Sarajevo baš i ne radi na tome da ih promoviše i omogućava veću minutažu (Kadušiću), iako ima interesa iz inozemstva.

"Nerminu je vrijeme da ide u veći klub, pokazao je kvalitet. Dobro je to što je bio u Sarajevu, što je pomogao i što će klub dobiti obeštećenje: Neki i dalje govore da on ostaje u klubu, ja o tome ništa ne znam iako ga ja vodim. U klub sam ga doveo poštenom čovjeku Almiru Hurtiću, a zna se šta se s njim događalo. Da nije bilo njega, ne bi došli ni Crnkić ni Kadušić. Na derbi su dolazili skauti iz Njemačke da gledaju Crnkića i Kadušića, Advan je igrao svega desetak minuta. Ako klub želi da ga proda, mora ga pustiti da igra", kazao je Hotić.

Interesa za Crnkića i Kadušića ne nedostaje.

"Kadušića žele njemački klubovi, bila je jedna ponuda koja nije bila prihvatljiva, ali interesa ima. On je sjajan bek, mnogo trči, zapazili su ga skauti Fortune, Nurnberga i Kaiserslauterna. Crnkić je privukao pažnju klubova iz Belgije, Njemačke i Danske, ali smatram da treba otići u Njemačku", otkrio je nogometni menadžer.

On zastupa i mlade nogometaše FK Sarajevo Semira Smajlagića i Alena Mustafića.

"Smajlagić i Mustafić su također odlični igrači, ali ne mogu reći da imaju veliku perspektivu u klubu. To su mladi igrači, postoje klubovi koji ih žele, ne vjerujem da će produžiti saradnju sa Sarajevom. Moram se brinuti za njih, njihovi roditelji se također brinu i žele mnogo bolju komunikaciju", završio je Hotić.