Okršaj legendi
19

Holyfield odlučio provocirati Tysona: Ispast ću nasilnik ako ga upitam za borbu

N. K.
Evander Holyfield (Foto: Instagram)
Evander Holyfield (Foto: Instagram)
Evander Holyfield je u jeku pregovora o eventualnoj trećoj borbi protiv Mikea Tysona odlučio provocirati starog rivala kojeg je dva puta pobijedio u karijeri.

"Ukoliko on to želi, borba je moguća. Ako ga ja pitam za borbu, ispalo bi da sam nasilnik što se želim boriti s likom kojeg sam dvaput pobijedio. Ako me udari, vratit ću mu. To je boks. Da sam s bratom u ringu i da me udari, vratio bih mu. Ako ne želite da primate moje bombe, onda vam je bolje da ne bacate bombe protiv mene. Kada me vidite kako izgledam u ringu s 58 godina, zapitat ćete se kako je to moguće", rekao je Holyfield u razgovoru za BBC.

Podsjetimo, Holyfield je prvo 1996. godine oduzeo Tysonu teškaški naslov tehničkim nokautom u 11. rundi, a godinu kasnije ga je odbranio jer je Tyson bio diskvalifikovan nakon što je u trećoj rundi protivniku odgrizao komadić uha.

Tyson je posljednjih sedmica zaludio svijet sporta kada je 15 godina nakon posljednje borbe počeo objavljivati snimke treninga i najavio da se sa 53 godine vraća boksu u humanitarne svrhe.

Sve je na još veći nivo podigao njegov veliki rival Holyfield objavljivanjem svojih snimki i najavom povratka pa bi ovo ljeto u sportu mogla obilježiti treća borba velikih rivala.