Meč na Netflixu
94

Tyson nametnuo sebi tromjesečnu zabranu seksa i marihuane uoči borbe protiv Paula

N. K.
Mike Tyson (Foto: Instagram)
Mike Tyson (Foto: Instagram)
Legendarni teškaš Mike Tyson (57) nametnuo je sebi strogu tromjesečnu zabranu seksa i marihuane uoči Netflixovog hit obračuna protiv Jakea Paula ovog ljeta.
Tyson se priprema za svoj jednokratni povratak u ring na stadionu AT&T u Teksasu protiv Paula, YouTubera koji je postao bokser.

Ekshibicijski dvoboj prenosit će se 20. jula uživo na Netflixu, a dvojac će se boriti pred publikom od 80.000 ljudi.

Tyson se nije borio od novembra 2020. godine i prekida s još jednom ikonom Royem Jonesom Jr-om u osam rundi i traži marginalne dobitke kako bi stekao potencijalnu prednost u odnosu na Paula koji se profesionalno borio u 10 navrata.

I tako se zaista suzdržavao od seksa i marihuane otkako je najavljena borba.

"Sada živim svoj život disciplinovano pa se sada disciplinovano borim. Vjerovatno šest sedmica nisam se napušio niti imao seks. To je samo disciplina, to je raditi ono što mrziš raditi, ali raditi to onako kako ja to volim. Mrzim što ne mogu pušiti, ali radim to kao da to volim. Mrzim što ne mogu spavati sa svojom ženom, ali radim to kao da to volim, zato što to želim, neću to učiniti", rekao je Tyson za Forbes.

Inače, Tyson nije skrivao svoju ljubav prema marihuani pa je tako čak bio i napušen tokom borbe protiv Andrewa Golote 2000. godine. Međutim, sada je odustao kako bi pojačao svoju agresiju.