Novi trendovi
40

Higuain smatra da dolazi kraj ere Messija i Ronalda: Takav je život, već imamo nasljednike

K. H.
Lionel Messi i Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi i Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni argentinski napadač Gonzalo Higuain smatra da rivalstvo Lionela Messija i Cristiana Ronalda polako dolazi kraju, a da će njihovi nasljednici biti Francuz Kylian Mbappe i Norvežanin Erling Haaland.

Posebno je pohvalio Mbappea u kontekstu njegovog dolaska u Real Madrid, a kaže da on ima sve kvalitete i potrebne karakteristike da Kraljevski klub vrati na vrh.

"Svjestan sam da će Messi i Ronaldo kad-tad završiti karijeru. Takav je život... Lično smatram da će Mbappe i Haaland biti nasljednici rivalstva između Lionela i Cristiana", kaže Higuain i dodaje:

"Kylian očigledno ima sve karakteristike i kvalitete da Real dovede do vrha."

Mbappe se već mjesecima ozbiljno dovodi u vezu s prelaskom u Real Madrid, a njemu, podsjećamo, ugovor s PSG-om ističe na kraju ove sezone. Francuski klub je odbio 180 miliona eura od Real Madrida prošlo ljeto i kako su najavili iz kluba, spremni su uraditi sve da prvu i najveću zvijezdu tima zadrže u Parizu.

S druge strane, Haaland se posljednih dana dovodi u vezu s prelaskom u Barcelonu, a u javnosti su procurile informacije da je trener katalonskog kluba Xavi Hernandez čak putovao u Minhen na tajni sastanak s ovim igračem.