Navijači ga i vrijeđali
39

Henry primio prijetnje smrću nakon promašenog penala za italijanski klub

N. K.
Thomas Henry (Foto: Instagram)
Thomas Henry (Foto: Instagram)
Francuski nogometaš Thomas Henry i njegova porodica primili su prijetnje smrću nakon što je jučer u utakmici 19. kola Serije A promašio penal za Veronu i nije doveo svoju ekipu do izjednačenja, a Interu osigurao pobjedu i tri boda.
"Svima onima koji misle da poznaju nogomet bolje od ikoga i vrijeđaju moju porodicu nadajući se njihovoj smrti, nadam se da ćete jednog dana pronaći mir u svojim malim životima", napisao je Henry na svom Instagram profilu. Svojoj ekipi omogućio je izjednačenje pogotkom u 79. minuti, a dobio je priliku da još jednom izjednači kada je za Veronu dosuđen penal u sudijskoj nadoknadi i donese joj jedan bod. Promašaj Henryja možete pogledati ovdje.

"Jedan dan pobijediš, jedan dan izgubiš, jedan dan zabiješ, jedan dan promašiš, to je život nogometaša i ponosan sam što sam zabio drugi put u karijeri na San Siru nakon puknuća križnih ligamenata i nakon što sam počeo igrati s 15 godina na najnižem nivou u Francuskoj", dodao je.

Podsjetimo, Henry je u karijeri igrao za Nantes i Chambly, zatim za National, a karijeru potom nastavio u Belgiji prije nego što se pridružio Seriji A prvo u Veneciji, a od 2022. u Veroni.

Njegova sezona 2022./23. završila je u februaru prošle godine kada je zadobio puknuće križnog ligamenta desnog koljena, a ove sezone zabio je tri gola.