Prvi put javno priznao
0

Henry o traumi s kojom se borio: Lagao sam i plakao, društvo nije bilo spremno da to čuje

H. H.
Thierry Henry (Foto: Screenshot)
Thierry Henry (Foto: Screenshot)
Legendarni francuski nogometaš Thierry Henry (46), otkrio je da je bio depresivan dok je bio nogometaš, a problemi su posebno bili izraženi za vrijeme pandemije koronavirusa.

Francuz je tokom intervjua koji je dao Stevenu Bartlettu u podcastu "podcastu Dnevnik jednog izvršnog direktora" priznao da je često imao problem "mentalnim demonima", čak i kad je bio na vrhuncu slave kao nogometaš.

"Bio sam depresivan kao nogometaš. Da li sam znao? Ne. Da li sam nešto uradio? Ne. Prilagodio sam se, na određeni način. I lagao sam dugo vremena. Lagao sam dugo, jer društvo nije bilo spremno da čuje šta imam da kažem", priznao je Henry.

Najbolji strijelac u historiji Arsenala, bivši igrač Juventusa i Barcelone, objašnjava da se sve intenziviralo tokom Covida:

"Bio sam izolovan, nisam mogao da viđam svoju djecu, bilo mi je teško. Plakao sam skoro svaki dan bez razloga, to je bilo čudno, ali u pozitivnom smislu".

Henry je stoga povezao svoje probleme tokom pandemije sa traumatičnim djetinjstvom provedenim, kaže, "pokušavajući ugoditi svom ocu, a zatim i ostalima".

Čuveni francuski as je priznao da je nogometni teren bio njegov bijeg od stvarnosti i da tada nije razmišljao o problemima.

Podsjetimo, Henry je trenutno selektor mlade nogometne reprezentacije Francuske , a oženjen je Sarajkom Andreom Rajačić.

Prvo zajedničko dijete, sina Tristana Henryja, dobili su 2012., a zajedno imaju i sina Gabriela te kćerku Tatianu.