Povratak u Evropu
52

Henderson je toliko razočaran u Saudijsku Arabiju da će vratiti sav novac samo da ga puste

E. B.
Jordan Henderson (Foto: EPA-EFE)
Jordan Henderson (Foto: EPA-EFE)
Jordan Henderson (33) će nakon samo pola godine napustiti Saudijsku Arabiju, a spreman je na drastičan potez kako bi ga Al-Ettifaq pustio da ide.
Nekadašnji kapiten Liverpoola je pred početak sezone prešao iz Liverpoola u Al-Ettifaq za 14 miliona eura, a sa saudijskim klubom je dogovorio platu u iznosu od 39 miliona eura godišnje do ljeta 2026. godine.

Iako je prvobitno objavljeno da će raskinuti ugovor sa Saudijcima, pojavile su se nove šokantne informacije koje dovoljno govore koliko žarko želi što prije otići iz te države.

Naime, kako piše engleski The Sun, zatražio je od Saudijaca da raskinu ugovor sa njim, a on će se zauzvrat odreći svog novca koji je trebao dobiti.

Henderson, koji je za Al-Ettifaq je nastupio 19 puta ove sezone, će vratiti skoro 20 miliona eura koje je do sada zaradio, ali i ostatka kojeg bi trebao dobiti, tačnije ukupno 117 miliona eura.

Njegova porodica i on se nisu mogli navići na život u Saudijskoj Arabiji, te se Henderson odlučio odreći silnog novca kako bi se vratio u Evropu i kao slobodan igrač potpisao za Ajax u kojem će zarađivati "samo" 4 miliona eura godišnje.