Premiership
1

Hazard predvodio Chelsea do uvodne pobjede

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Chelseaja pobjednički su otvorili novu sezonu Premierlige. U prvoj su utakmici nedjeljnog programa kao gosti svladali Wigan s 2:0, a sve je praktično bilo gotovo za šest minuta.

Ako se neko pitao zašto su evropski prvaci ovo ljeto platili 40 miliona eura za belgijskog veznjaka Edena Hazarda iz Lillea, u nedjelju je dobio odgovor. Talentovani se mladić već u drugoj minuti sjajno oslobodio čuvara Ivana Ramisa i potom krasnom loptom izbacio naprijed Branislava Ivanovića kojem nije bilo teško zabiti za 1-0.

Samo četiri minute kasnije Hazard je ponovno bio u glavnoj ulozi. Ramis je još jednom bio nemoćan, pokupio je 21-godišnjeg Belgijanca u kaznenom prostoru, a precizan je s bijele tačke bio Frank Lampard. Zanimljivo, Hazard je u prošloj sezoni izborio najviše penala (sedam) od svih igrača u najjačim evropskim ligama, a u istom je ritmu nastavio i u novom klubu i natjecanju.

Wigan je u nastavku utakmice bio aktivniji, imao je i više udaraca na gol, ali Chelsea je bez većih problema sačuvao prednost i s tri boda krenuo u novu premierligašku sezonu.

Istaknimo još da je u 64. minuti umjesto Hazarda u igru ušao Brazilac Oscar (20), još jedno ovoljetno pojačanje evropskih prvaka.

 Premiership, 1. kolo:

Wigan - Chelsea 0-2 (Ivanović 2, Lampard 7 - 11m)