Smjela tvrdnja
40

Hazard birao između Messija i Ronalda, priznao da je samo jedan bolji od njega

H. H.
Hazard smatra da je samo Messi talentovaniji od njega (Foto: EPA-EFE)
Hazard smatra da je samo Messi talentovaniji od njega (Foto: EPA-EFE)
Bivši belgijski nogometaš Eden Hazard govorio je o svojoj karijeri nakon što se iznenada povukao sa 33 godine, te je komentarisao i vječitu debatu o tome ko je bolji nogometaš Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.

Hazard se u oktobru prošle godine oprostio od aktivnog igranja nogometa, a tokom svoje karijere je igrao za Lille, Chelsea i Real Madrid.

U najuspješnijem periodu karijere bio je jedan od najboljih nogometaša svijeta te je s takvim epitetom stigao u redove Real Madrida.

Ipak tamo nije opravdao očekivanja te je označen kao jedan od najvećih promašaja u novijoj historiji Los Blancosa budući da je plaćen 115 miliona eura.

Ipak, iako se nije snašao, smatra da je samo jedan nogometaš bio bolji od njega kada se gledaju "čisto" nogometene kvalitete.

"Individualno, Messi je možda jedini bolji od mene", rekao je za L'Equipe, dodavši:

"Volio sam da ge gledam, manje na kraju, ali on je najveći u historiji. Nemoguće mu je oduzeti loptu. Cristiano je veći igrač od mene, ali, u smislu čieste nogometne vještine, iskreno ne mislim tako", poručio je Belgijanac.

Hazard je priznao da nikada ne bi prihvatio Ronaldov super-zdravi način života i otkrio je da bi radije provodio vrijeme s porodicom i prijateljima nego da slijedi isti disciplinirani način života.