Premiership
9

Hat-trickom Chicharita Manchester preokrenuo 0-2

Totalsport
Chicharito je bio junak susreta (Foto: AFP)
Chicharito je bio junak susreta (Foto: AFP)
Nogometaši Manchester Uniteda slavili su u 11. kolu Premiershipa na gostovanju kod Aston Ville 3-2 u utakmici u kojoj su preokrenuli rezultatski zaostatak od 2-0...

Junak susreta na Villa Parku bio je "džoker" s klupe Javier Chicharito Hernandez, koji je na poluvremenu zamijenio Ashleyja Younga, nekadašnjeg igrača kluba iz Birminghama koji je od navijača dočekan "na nož".

Oba je gola za Aston Villu dao Andreas Weimann, a bili su mu to prvi ovosezonski golovi u Premierligi. Prvi je Austrijanac zabio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena s ruba kaznenog prostora nakon asistencije Christiana Bentekea, a drugi u 50. minuti s ruba peterca nakon dodavanja Gabriela Agbonlahora. Dojam je da je kod prvog gola Ville golman David De Gea mogao puno bolje reagirati, budući da mu je udarac, iako snažan, prošao ravno iznad glave.

Prvi od triju golova za "crvene vragove" Chicharito je postigao u 58. minuti nakon sjajnog dubinskog proigravanja Paula Scholesa, a drugi samo pet minuta poslije malo iskosa s ruba peterca nakon ubacivanja Rafaela s desne strane. Gol kojim je kompletirao hat-trick i potpuni preokret Uniteda meksički je napadač dao u 87. minuti glavom s ruba peterca nakon precizno izvedenog slobodnog udarca Robina van Persieja.

Chicharito je trima golovima došao do brojke od pet ove sezone u engleskom prvenstvu, a svojoj je ekipi osigurao devetu pobjedu, kojom je, barem privremeno, povećana prednost ispred drugoplasiranog Chelseaja na četiri boda.

Dodajmo da je i uoči ove utakmice, kao i šest ostalih odigranih u subotu, održana minuta šutnje povodom Remembrance Daya (11. novembra) kojim se u državama Commonwealtha odaje počast vojnicima poginulim na dužnosti tokom Prvog svjetskog rata.

Premiership, 11. kolo:

Aston Villa - Manchester United 2-3 (Weimann 45+1, 50 / Chicharito 58, 63, 87) Arsenal - Fulham 3-3 (Giroud 11, 69, Podolski 23 / Berbatov 29, 67-11m, Kačaniklić 40) Everton - Sunderland 2-1 (Fellaini 76, Jelavić 79 / Johnson 45+1) Reading - Norwich 0-0 Southampton - Swansea 1-1 (Schneiderlin 64 / Dyer 73) Stoke - QPR 1-0 (Adam 52) Wigan - WBA 1-2 (Kone 45 / Morrison 31, Caldwell 43-ag)

Tabela: Man. Utd 27, Chelsea 23, Man. City 22, Everton 20, WBA 20...