Nogomet
27

Haris Redžepi: Imam nekoliko ozbiljnih ponuda, ali je moguće da ostanem u Slobodi

Piše: D. B.
Haris Redžepi
Haris Redžepi
FK Sloboda će u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi BiH. Ekipu je napustilo nekoliko igrača od kojih je najzvučnije ime napadač Sulejman Krpić, sada već nogometaš Istre. Ugovor je istekao važnom igraču Tuzlaka, Harisu Redžepiju, koji još uvijek nije donio odluku o svojoj nogometnoj budućnosti.

"Još uvijek nisam odlučio gdje ću nastaviti karijeru. Dogovor s predsjednikom Slobode je bio da ćemo razgovarati o produženju mog ugovora nakon završetka sezone, tako da čekam njegov poziv. Osim toga, imam ozbiljne ponude klubova iz BiH i Izraela, trenutno sam slobodan igrač, pa ćemo vidjeti. Za nekoliko dana će se sve znati", izjavio je Redžepi za portal Klix.ba.

Sloboda je prošlu sezonu 1. lige Federacije BiH završila na prvom mjestu i tako osigurala povratak u Premijer ligu BiH.

"Prošla sezona je bila odlična za nas. Euforija je vladala u gradu, kao i pozitivna atmosfera na Tušnju. U takvim uslovima nije bilo moguće ne ostvariti dobar rezultat. Navijači su nam bili velika podrška. Sve u svemu, jedna prelijepa priča za nas", rekao je Redžepi.

Ekipu su napustili pojedini igrači, ali on vjeruje da se Sloboda uz nekoliko pojačanja može ravnopravno boriti s premijerligašima.

"Otišli su neki igrači poput Krpića, koji su bili nosioci naše igre, no, uz nekoliko pojačanja, Sloboda može napraviti dobar rezultat u Premijer ligi naredne sezone", završio je Redžepi.