Nogomet
51

Haris Redžepi ostaje u Slobodi: Osjećam se dobro u Tuzli, dogovorio sam produženje saradnje

Piše: D. B.
Haris Redžepi
Haris Redžepi
Ponajbolji nogometaš Slobode u prošloj sezoni 1. lige Federacije BiH, Haris Redžepi, ipak će uprkos ponudama iz inostranstva ostati na Tušnju i pomoći Tuzlacima da ostvare što bolji rezultat u Premijer ligi BiH naredne sezone.

"Jučer sam se vratio u Tuzlu i s čelnicima Slobode dogovorio produženje saradnje. Odradio sam prvi trening, a u subotu idemo na pripreme u Sloveniju", potvrdio je Redžepi za portal Kliix.ba.

Dobrim igrama je privukao interes klubova iz BiH i inostranstva, ali se ipak odlučio ostati u Slobodi.

"Imao sam kombinaciju za izrael, a bilo je zainteresovanih klubova iz Premijer lige. Ipak, kako sam rekao već ranije, osjećam se odlično u Tuzli i želja mi je bila da ostanem, tako da sam zadovoljan razvojem situacije", izjavio je nogometaš Slobode.

Ambiciozni Tuzlaci se nadaju dobrom rezultatu naredne sezone.

"U ekipu je stiglo dosta novih igrača, koji se pokušavaju nametnuti. Iskreno se nadam da uz pomoć naših navijača dobro odraditi sezonu, a ako se ukaže prilika, pokušat ćemo izboriti Evropu", rekao je Redžepi.

Nakon sjajnih igara u prošloj sezoni u kojoj je Sloboda osvajanjem prvog mjesta u 1. ligi Federacije BiH osigurala plasman u Premijer ligu BiH, Redžepi je proglašen najboljim igračem po izboru trenera.

Svi treneri 1. lige Federacije BiH odabranim igračima davali su prvom izboru pet bodova, drugom izboru tri boda i trećem izboru jedan bod. Redžepi je četiri puta dobio maksimalan broj bodova te je ubjedljivo odnio pobjedu ispred svojih pratilaca.

Pored Redžepija, najviše bodova dobili su Mirza Hamzabegović (NK Jedinstvo), Muhamed Mujić (FK Budućnost) i Željko Malčić (NK GOŠK).