Nogomet
125

Sulejman Krpić: Sloboda u Premijer ligi može puno napraviti, cilj je Evropa

Piše: D. B.
Sulejman Krpić
Sulejman Krpić
Pobjedom nad Igmanom na Tušnju u subotnjoj utakmici, Sloboda je osigurala povratak u Premijer ligu BiH. Za taj uspjeh je velikim dijelom zaslužan napadač Tuzlaka Sulejman Krpić, koji je u drugoj polusezoni postigao 11 pogodaka.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na jučerašnjoj utakmici uslijedilo je veliko slavlje oko 8.000 navijača koji su Slobodu bodrili s tribina. Napadač Sulejman Krpić tvrdi da je ulazak u Premijer ligu rezultat kvalitetnog rada u klubu.

"Kada sam stigao u Slobodu i vidio koliko su ljudi angažirani, koliko se vodi računa o pojačanjima i koliko se ulaže u pripreme, povjerovao sam da zaista možemo izboriti povratak u Premijer ligu. Razlika između nas i Jedinstva je bila pet bodova, ali su saigrači govorili da možemo osvojiti prvo mjesto samo ako njih pobijedimo. Bilo je teško, ali smo uspjeli na kraju i osjećaj je neopisiv", izjavio je Krpić za portal Klix.ba.

Sloboda je do prvog mjesta stigla vođena legendarnim Miroslavom Ćirom Blaževićem, koji je ispunio obećanje dato prije nekoliko mjeseci.

"Šef je mnogo zaslužan za ovaj uspjeh, doveden je da napravi veliku stvar i uspio je u tome. Imam veoma visoko mišljenje o njemu, mnogo je toga promijenio u mojoj igri i za mene je najbolji trener", rekao je napadač Slobode.

Dvadesettrogodišnji Krpić je prije nekoliko godina glasio za velikog talenta, bio je član zagrebačkog Dinama i Sarajeva, ali su došli problemi s povredama, zbog kojih je pao u zaborav. No, sada je vratio svoju sjajnu formu i pruža sjajne partije koje se od njega i očekuju.

"Problem su bile povrede, posebno dvije dok sam bio član Sarajeva. Ipak, drago mi je što sam nastupao za taj klub. U formu sam se vratio radom i željom da igram i zabijam golove", kazao je Krpić, koji je presretan zbog povratka u Premijer ligu.

"Nestrpljivo sam čekao posljednju utakmicu, osjećaj je neopisiv i mogu reći da smo zaslužili ovaj uspjeh", izjavio je nogometaš Slobode.

Svojom formom i učinkom je veoma zadovoljan, a stigle su i ponude nekoliko klubova.

"U jednoj polusezoni sam postigao 11 golova, što je odlično i sretan sam zbog toga. Imam nekoliko dobrih ponuda, ali sam još uvijek u Slobodi. Vidjet ćemo šta će biti na kraju", rekao je Krpić.

On smatra da Sloboda može napraviti dobar rezultat u Premijer ligi naredne sezone.

"Sigurno je da uz nekoliko pojačanja možemo napraviti mnogo toga. Treneri će odlučiti koga će dovesti, a pojačanja su nam sigurno potrebna s obzirom da se radi o višem rangu takmičenja. Cilj u narednoj sezoni je izboriti Evropu", završio je Krpić.