Imao bi poseban zadatak
16

Halilhodžić još uvijek nije siguran na SP: Marokanci žele legendu koja ih je već odbila

D. P.
Halilhodžić je pod velikim pritiskom (Foto: EPA-EFE)
Halilhodžić je pod velikim pritiskom (Foto: EPA-EFE)
Iako je predsjednik Nogometnog saveza Maroka poručio da Vahid Halilhodžić neće dobiti otkaz na klupi reprezentacije, mediji i dalje pišu o potencijalnom razlazu s bosanskohercegovačkim stručnjakom.

Halilhodžić je mjesecima pod velikim pritiskom u Maroku. Razlog su neuspjeh na Afričkom kupu nacija, a onda i sukob sa zvijezdama koje je udaljio od nacionalnog tima među kojima je i najbolji nogometaš ove države Hakim Ziyech.

Utisak je popravio plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, zbog čega je predsjednik Nogometnog saveza Faouzi Lekjaa poručio da Halilhodžić ostaje na klupi reprezentacije.

Međutim, to ne znači da će i voditi ekipu na Svjetskom prvenstvu koje se igra tek krajem godine. Do tada, prenosi French Football News, postoji opcija smjene.

Glavni kandidat da naslijedi Vahida Halilhodžića je čovjek koji je već odbio voditi Maroko 2019. godine.

U pitanju je legendarni francuski nogometaš Laurent Blanc. Navodno, nekadašnji stoper reprezentacije Francuske pristao bi ovoga puta jer bi dobio šansu da vodi Marokance na Svjetskom prvenstvu.

U Maroku ga žele vidjeti jer bi on mogao postići dogovor sa Ziyechom i ostalim zvijezdama, što je cilj Nogometnog saveza, ali i navijača. To je nešto što u ovom trenutku Halilhodžić ne može izvesti jer je Ziyech poručio da neće igrati za reprezentaciju dok je slavni bh. stručnjak tu.