"Rad" hakera iz Brazila
290

Hakovana oficijelna stranica Edina Džeke

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Oficijelna internet stranica Edina Džeke večeras se našla na udaru hakera.

Stranici bh. reprezentativca i nogometaša Manchester Cityja www.edindzeko.ba bilo je nemoguće pristupiti, a sudeći po natpisu, za napad su odgovorni hakeri iz Brazila.

Naime, umjesto naslovnice sa Edinovom fotografijom stajala je samo bijela pozadina na kojoj je bilo ispisano "Hackeado por HighTech Brazil HackTeam" te ""Crazy Duck - Otrasher" što bi mogao biti potpis hakera.

Nakon što je neko vrijeme bila nedostupna, Edinova stranica je nešto iza 20 sati vraćena u funkciju.

"Zahvaljujući ljudima iz kompanije 5D-Cadd.ba, koja je i napravila stranicu, oficijelna stranica Edina Džeke je ponovo u funkciji i to sa svim materijalima koji su se nalazili na njemu. Postojala je bojazan da će svi podaci biti izbrisani sa stranice, ali osobe zadužene za održavanje portala, učinili su maksimalne napore da sačuvaju sve podatke, na čemu im se Edin Džeko i njegov PR tim zahvaljuju", saopćio je Džekin PR tim.

Grupa brazilksih hakera koja djeluje pod nazivom Hackeado por HighTech Brazil HackTeam veoma je aktivna. Prije samo nekoliko dana srušili su nekoliko stotina stranica širom svijeta među kojima su stranice južnoafričke satelitske tv kuće TopTv, indijskog internet provajdera Reliance Netconnect i mnoge druge.