Mladi bh. napadač
0

Hadžić: Žao mi je Mladosti jer se okrenula mladim igračima, ali je vrijeme da promijenim klub

D. B.
Nedim Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jedan od najboljih napadača u protekloj sezoni Premijer lige BiH bio je igrač Mladosti Doboj-Kakanj Nedim Hadžić, a nakon završetka prvenstva, njegove emocije su pomiješane. Sezona je za njega bla dobra, no klub je izbačen iz najvišeg ranga takmičenja.

Mladost je igrom i rezultatima na terenu izborila opstanak u društvu najboljih, tome je pomogao i Hadžić svojim golovima i asistencijama, no Nogometni savez BiH nije dao licencu klubu iz Doboja kod Kaknja.

"Na početku prvenstva smo imali problema s koronavirusom i već tada su nas svi otpisali, posebno nakon teškog poraza od Borca. Ipak, uprkos svemu smo igrali sve bolje i bolje, a na kraju smo sve pozitivno iznenadili našom igrom. Svima nam je krivo zbog situacije u kojoj se klub našao, pogotovo jer smo svoj dio odradili na terenu, časno i pošteno. Pogotovo mi je žao mladih momaka koji imaju veliki potencijal za budućnost. Žao mi je i predsjednika Mensura Mušije, koji se okrenuo mladim igračima, što je rijetkost u našoj ligi", izjavio je Hadžić.

Titulu prvaka BiH osvojio je banjalučki Borac nakon što je "istopio" veliku bodovnu prednost Sarajeva i na kraju prestigao Bordo tim.

"Sarajevo je iznenadilo, nisam očekivao da mogu ispustiti veliku prednost, ali se opet pokazalo da je lopta okrugla i da je sve moguće u nogometu. Na kraju je Borac sasvim zasluženo osvojio titulu i čestitam im na tome", rekao je mladi napadač.

Hadžić je postigao devet golova u protekloj sezoni te bio u dobroj formi.

"Prezadovoljan sam odrađenom sezonom, ostvario sam svoje ciljeve. Razvijam se u pravom smjeru i nadam se da ću tako nastaviti u budućnosti", kazao je napadač Mladosti.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja je ostala bez licence i ide u niži rang, a Nedim će potražiti drugi angažman.

"Mislim da je vrijeme da promijenim klub, u Mladosti sam dvije godine i nije realno očekivati da ostanem. Na meni je da nađem najbolje rješenje za karijeru, dobro ću razmisliti i nadam se da neću pogriješiti u odabiru kluba", istakao je mladi nogometaš.

Da bi bh. nogomet napredovao, ključna je infrastrukura.

"Nije tajna da je infrastruktura najveći problem u bh. nogometu i tu nema napretka. Mladost ima talentovane igrače koji mogu napraviti ozbiljniju karijeru, no potrebno je mnogo razvoja na infrastrukturnom planu", smatra Hadžić.

Nakon što je postao prvotimac FK Sarajevo, on je ostvario angažman u Portugalu, gdje se nije zadržao. Ipak, na to iskustvo gleda pozitivno.

"Sve što mogu reći jeste da sam iz svega toga izašao zreliji i iskusniji, sve me to na neki način promijenilo", završio je Hadžić.