Selektor nervozan
322

Hadžibegić se nakon blamaže sukobio s novinarima, odbio je govoriti o svojoj ostavci

N. K.
Faruk Hadžibegić na konferenciji za medije (Foto: Screenshot)
Faruk Hadžibegić na konferenciji za medije (Foto: Screenshot)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić je bio izuzetno nervozan nakon što je večeras njegova selekcija doživjela težak poraz od Luksemburga (0:2) na domaćem terenu u Zenici.
Tokom drugog poluvremena publika je na stadionu Bilino polje tražila ostavku Hadžibegića pa je selektor očekivano odmah dobio pitanje o otkazu na konferenciji za medije nakon utakmice. Nažalost, konkretan odgovor je izostao.

"Publika ima pravo da se manifestuje, pogotovo poslije loše utakmice. To je moja odgovornost kao i kod svakog trenera. Nisam siguran da je samo današnji rezultat prouzrokao ovakav revolt. Ne bih komentarisao opriču o ostavci. Publika ima pravo da kaže sve što hoće. Prije tri dana je bilo 'bravo kako ste igrali s Portugalom'. Mislim da je to reakcija u našem društvu. Nije mi drago i prijatno. Moramo to izdržati, takav mi je posao", rekao je Hadžibegić okupljenim novinarima.

I tokom obraćanja na televiziji selektor je bježao od konkretnih odgovora, iako mu je voditelj BHT1 u nekoliko navrata pokušao reći da je poraz od Luksemburga katastrofa.

Međutim, Hadžibegić to očito nije tako vidio pa je u jednom trenutku novinaru poručio da nema pojma o nogometu.

"Cijenim vaše mišljenje i mogao bih vas u budućnosti uključiti u analize", sarkastično je dodao novinaru.

Sličnih sukoba s novinarima bilo je i tokom konferencije za medije gdje je pripadnicima sedme sile govorio kako mu ne trebaju govoriti da je loš selektor jer i on njima ne govori da su loši novinari.

Sve u svemu, pred Hadžibegićem je, ako ostane na klupi reprezentacije, težak period da vrati uništenu atmosferu u selekciji te pokuša nadoknaditi prosuto iz prva četiri kola.