Novo ime na spisku
14

"Ponosni smo na tebe, Đango": Njemački klub se pohvalio pozivom svog igrača među Zmajeve

H. H.
Dženis Burnić je standradan u njemačkom drugoligašu Karlsruheru (Foto: EPA-EFE)
Dženis Burnić je standradan u njemačkom drugoligašu Karlsruheru (Foto: EPA-EFE)
Dženis Burnić (25) je jedno od novih imena u reprezentaciji BiH, a pozivom među Zmajeve pohvalio se i njegov klub Karlsruher SC.

Dženis Burnić je rođen u Njemačkoj u gradu Hammu. Dijete je Borussije Dortmind, a žuto-crni dres nosio je od svoje sedme godine. Stigao je i do prvog tima odakle je bii posuđen Stuttgartu, a a potom je igrao za Dynamo Dreseden, Heidenhem, a od jula 2023. godine nosi dres njemačkog drugoligaša Karlsruhera.

Prošao je sve omladinske selekcije Njemačke za koju je nastupao na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godine u Čileu 2015., a igrao je i za mladu reprezentaciju Elfa.

"Dženis Burnić je pozvan za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. On će u junu predstavljati svoju domovinu protiv Engleske i Italije. Ponosni smo na tebe, Đango!", napisali su iz Karlsruhera na društvenim mrežama.

Burnić igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, krasi ga sjajan pregled igre i dobar udarac lijevom nogom, a ove sezone je odigrao 29 utakmica na kojima je postigao dva gola uz dvije asistencije.