Bez pardona
42

Guardiola žestoko odgovorio bivšim asovima Uniteda: Gdje ste bili kad smo vas uništili u finalu?

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola oštro je uzvratio bivšim zvijezdama Manchester Uniteda Patriceu Evri i Dimitru Berbatovu zbog njihovih kritika na račun njega i ekipe.

Nakon šokantnnog ispadanja Građana u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida, bivši francuski reprezentativac Evra je sugerisao da Pep u ekipi ne želi imati igrače koji imaju jak karakter, jer želi da samo on bude vođa.

U međuvremenu, Berbatov je tvrdio da Guardiolinim igračima nedostajao fokus i koncentracija na Bernabeu jer su dopustili da im mjesto u finalu izmakne u posljednjim sekundama susreta.

Ipak, City je na taj neuspjeh odgovorio na snažan način postigavši čak deset golova u svoja posljednja dva ligaška meča i na pragu je nove titule prvaka.

Upitan šta ti rezultati govore o njegovoj ekipi, Guardiola je kazao:

"Isti je karakter i osobnost ekipe kao kad smo izgubili u Madridu. Igrači kao što su Berbatov i Evra nisu bili tamo. Igrao sam protiv njih i nisam vidio takav karakter kod njih kada smo uništili United u finalu Lige prvaka", kazao je španski stručnjak aludiravši na činjenicu da su obojica bili u ekipi Uniteda koji je pobijedila njegova Barcelona u finalu Lige prvaka 2011. godine na Wembleyju.

"Nemate karakter jer primite dva gola u jednoj minuti i nakon što propustite šanse za pogodak? I nakon posljednje četiri prvenstvene utakmice zabili smo 19 golova tako da imamo nevjerovatnu osobnost i karakter. Žao mi je, ali u potpunosti se ne slažem s njima. Karakter je ono što smo pokazivali u zadnjih pet godina svaka tri dana i u svim takmičenjima.

Možda Liverpool osvojji sva četiri trofeja, možda osvoji samo jedan ove sezone, ali za njih ne možete reći da nemaju karakter. Oni nisu imali sjajnu sezonu? Čak i kada su izgubili titulu Premier lige za dva boda od nas, da li su tada imali lošu sezonu? Ili nisu imali karakter? Naravno da su imali. To je nogomet. To ne možete da kontrolišete. To je emocija, mnogo stvari. Konstantno smo u završnicama takmičenja, polufinalima, finalima... To je nevjerovatno, jer dođemo do kraja, odigramo mnogo utakmica, prođemo... To je najvažnije", poentirao je Pep.

Manchester City u nedjelju gostuje West Hamu i u slučaju pobjede doći će na korak od nove titule prvaka.