Nogomet
0

GOŠK pobijedio Leotar i osvojio važna tri boda u borbi za opstanak

Piše: D. B.
U prvom susretu 24. kola BHT Premijer lige GOŠK je ugostio ekipu Leotara i pobjedom rezultatom 3:1 osvojio važna tri boda u borbi za opstanak.

Već u 2. minuti utakmice Leotar je imao sjajnu priliku preko Milovića, čiji je udarac glavom završio pored gola GOŠK-a. Domaći su prvu izglednu šansu propustili u 18. minuti kada je neprecizan nakon asistencije Jelavića bio Ivičić. Isti igrač je svoju grešku ispravio u 36. minuti, kada je doveo svoj tim u vodstvo od 1:0. Drugi pogodak za domaće je postigao Bekić dvije minute kasnije. Bio je to ujedno rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice je GOŠK imao nešto više od igre, a to je rezultiralo trećim pogotkom u mreži Leotara. U 58. minuti je strijelac za domaće bio Jusufbašić, a asistenciju je upisao Ramović. Nakon trećeg gola domaćih tempo igre je opao. Gosti su uspjeli samo ublažiti poraz golom Cimirota u 89. minuti utakmice. GOŠK je na kraju slavio pobjedu rezultatom 3:1, čime je upisao važna tri boda u borbi za opstanak u BHT Premijer ligi.