Gabeljani ulaze u PLBIH
0

GOŠK objavom obradovao navijače, trener Ćorić poručio: Bit ćemo tvrd orah za sve, dovodimo još igrača

S. G.
Ekipa GOŠK-a se nakon četiri godine vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a ovo će biti njihovo četvrto učešče u elitnom rangu bh. nogometa.
Gabeljani su društvo najboljih napustili u sezoni 2018/2019., a sada su se nakon sjajne sezone u Prvoj ligi Federacije BiH vratili.

Klub je danas obradovao svoje navijače saopštivši kako su dobili neophodnu licencu za učešće u Premijer ligi BiH.

"Imamo licencu! Obavještavamo vas da je NK GOŠK ispunio sve kriterije potrebne za sudjelovanje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine!

Nakon temeljite analize i ocjene eksperata za licenciranje klubova, prvostepena komisija za licenciranje je utvrdila da NK GOŠK zadovoljava sve uvjete za natjecanje u Premijer ligi BiH! Idemo Gošk", poručuju iz ovog kluba.

Ekipu je u Prvoj ligi Federacije BiH predvodio trener Denis Ćorić, koji je tako nakon Posušja sa još jednim timom ušao u elitni rang.

Ističe kako će učiniti sve da u Premijer ligi ne budu tek "slučajni prolaznici".

"Svjesni šta znači Premijer liga. Veliki izazov za nas, iako smo bili u Premijer ligi, no nije se lako tek tako opet 'prebaciti' u viši rang. Vjerujemo da možemo dodatno napredovati te pošteno se boriti za svaki bod i svaku utakmicu.

Svakako da se želimo pojačati, to nam je potrebno i bez toga i ne možemo očekivati da budemo ozbiljan rival premijerligašima. Već smo doveli dva nova imena, radimo 24 sata i već smo na pragu ozvaničenja još nekoliko imena.

Drago nam je što je GOŠK privlačna sredina za nogometaše, posebno mlade, ali i one starije, jer Premijer liga je izazov za svakoga.

Plan priprema je poznat, sve smo definisali, želimo koliko je to moguće na vrijeme završiti potrebna pojačanja, sklopiti ekipu, odraditi kvalitetne pripreme i motivisano ući u sezonu, u što nemam sumnje.

Premijer liga je svakako izazov i za mene, zaista nije lako u tri sezone dva puta ući u viši rang. Ipak, neće me to ponijeti, svaki trening, svaka utakmica je novi izazov i sve što je iza nas trebamo zaboraviti", zaključuje Ćorić.