Nerealan kiks
0

Golman u velikom njemačkom derbiju zakucao loptu u svoju mrežu, saigrači u nevjerici

N. M.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Poptuno nerealan kiks večeras je u velikom njemačkom derbiju St. Paulija i HSV-a napravio golman gostiju Daniel Heuer Fernandes, koji je zakucao loptu u vlastitu mrežu i postigao autogol.

Izveo je Portugalac gol-aut i kombinovao je sa svojim štoperima, a jedan od njih ga je očito iznenadio dodavanjem. Otišao je Fernandes daleko od svog gola, a kada je pokušao da izbije loptu ispred gol-crte, zakucao ju je pod prečku svog gola.

Lopta mu je prešla "preko noge", a ovaj kiks ostavio je njegove saigrače u potpunoj nevjerici pa su se svi redom hvatali za glavu.

Taj autogol golmana donio je St. Pauliju vodstvo od 2:0 u 27. minuti, a HSV se do kraja meča ipak uspio vratiti i preko Glatzela i Pheraija poravnati na 2:2 te osvojiti bod.

Zanimljivo je i da reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić nije nastupio na ovoj utakmici. Cijelu je odgledao s klupe za rezervne nogometaše.

Nikola Vasilj je svih 90 minuta bio među stativama St. Paulija, koji je i osvojenim bodom u velikom derbiju Druge Bundeslige ostao lider na tabeli s 31 osvojenim bodom, dok je HSV drugi s tri boda manje.

Tabela: