Slavio uspjeh
216

Golman s Kosova potrošio 50.000 eura na zabavi u Minhenu, konobarici bakšiš od 10.000 eura

K. H.
Arijanet Murić (Foto: EPA-EFE)
Arijanet Murić (Foto: EPA-EFE)
Golman s Kosova Arijanet Murić organizovao je veliko slavlje u Minhenu nakon što je s Burnleyjem izborio plasman u engleski Premiership, a prema izvorima njemačkog Bilda, tokom zabave je potrošio gotovo 50.000 eura.

Kako se navodi, on je u ovom njemačkom gradu organizovao veliku zabavu na koju je pozvao prijatelje i neke saigrače, a nakon svega, ovaj golman s Kosova platio je račun u iznosu od 36.000 eura.

Uz to, navodi isti izvor, konobarici koja je njega i njegovo društvo služica tokom noći, ostavio je bakšiš od nevjerovatnih 10.000 eura.

Dodaje se kako je ovaj golman s Kosova naručio čak 40 boca Dom Perignona, od kojih je njih deset bilo iz specijalne edicije i koji koštaju 585 eura, a uz to je platio i čitavom klubu piće, što je vjerovatno i razlog zbog kojeg je cijena takva kakva jeste.

"Bili su jako pristojni, odlično su se zabavljali i napravili su super atmosferu u klubu, posebno nakon što su svima platili piće. Znala sam dobiti veliki bakšiš, ali nikav ovako velik", rekao je za Bild konobarica Chantal.

Dalje je dodala kako je bakšiš podijelila s kolegama u klubu, a da je od novca koji joj je ostao kupila psa.

Burnley je, podsjećamo, s prve pozicije vratio mjesto u Premiershipu, a oni su nakon 42 odigrana meča osvojili 92 boda u drugoj po jačini engleskoj ligi.

Murić je u ovoj sezoni branio za Burnley na 38 mečeva, primio je 29 pogodaka i 17 puta sačuvao svoju mrežu, što govorio da je bio veoma bitan dio ekipe Vincenta Kompanyja.