Fantastičan sastav
27

Godina tuge za nogometne fanove: Pogledajte tim velikana koji se u 2023. oprostio

D. P.
Legende odlaze, jedan po jedan (Foto: Twitter)
Legende odlaze, jedan po jedan (Foto: Twitter)
Godina 2023. nogometnim fanovima odnijela je nekoliko velikana koji su završili karijere, a od kojih bi se mogao sastaviti spektakularan tim.

Naravno, računa se period igrača kada su oni bili u svom "prajmu", a kada bi pogledali najboljih 11 nogometaša koji su završili bajkovite karijere ove godine, mogli bi dobiti tim koji bi sasvim sigurno osvajao trofeje na brojnim frontovima.

Napad izgleda fantastično. Jedan od najboljih napadača koje je svijet ikada vidio, a to je svakako Zlatan Ibrahimović, završio je karijeru tokom ljeta nakon što je za svoj Milan igrao i u petoj deceniji.

Uz njega bi u vrhu napada bio Eden Hazard, koji je tokom ere u Chelseaju bio jedan od najboljih nogometaša na svijetu, a loptama bi ih "hranio" David Silva. Španski čarobnjak karijeru je završio u Real Sociedadu ove godine.

Vezni red bi činili Mesut Ozil, Cesc Fabregas, Theo Walcott i legendarni nogometaš Betisa Joaquin.

Tri najbolja odbrambena igrača koja su završila karijere u ovoj godini su Diego Godin, Joao Miranda te i jedan hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko. Na golu je najveća moguća legenda, slavni italijanski čuvar mreže Gianluigi Buffon.

Najboljih 11 koji su završili karijeru u 2023. godini: Buffon, Miranda, Godin, Vrsaljko, Fabregas, Ozil, Joaquin, Walcott, Silva, Hazard i Ibrahimović.