Urednik sportske redakcije
0

"Gledatelji FTV-a nisu se žalili na komentar Dragiše Ćorsovića"

Piše: A. K.
Dragiša Ćorsović
Dragiša Ćorsović
Nakon što se redakciji portala Sarajevo-x.com obratilo više čitatelja koji su rekli da su pozvali Federalnu televiziju revoltirani komentarima komentatora RTRS-a, Dragiše Ćorsovića, koji je prenosio utakmicu, razgovarali smo sa urednikom sportske redakcije FTV-a, Fahrudinom Bečićem.

On je u izjavi sa naš portal rekao da je tokom utakmice sportska redakcije TV-kuće koja je radila prenos utakmice između Gane i Srbije primila ukupno dva poziva koja su se odnosila na konkretnu utakmicu.

"Jedan gledatelj je pitao zašto utakmicu ne komentariše Marjan Mijajlović. Njemu je objašnjeno da je raspored komentatora unaprijed napravljen. Drugi put je nazvala gledateljka koja je pitala zašto je Ćorsović rekao da je Srbija nasljednik sportskih uspjeha Jugoslavije", rekao je Bečić.

Na pitanje zašto je ovu utakmicu komentarisao Dragiša Ćorsović, Bečić je rekao da je raspored prenosa utakmica napravljen prije početka Svjetskog prvenstva i da se nastojalo da sva tri emitera budu ravnopravna.

"Ovu utakmicu je komentarisao Ćorsović. Susret između Njemačke i Srbije prenosit će FTV, a meč Srbije i Australije BHT. Ista stvar bi bila i da su u Južnoj Africi reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske", kazao je Bečić.

Komentarišući potez RTRS-a, koji je jednostrano odlučio zamijeniti komentatora Marjana Mijajlovića, Bečić je rekao da "to nikome nije trebalo i da je trebalo bolje planirati raspored".

Bečića smo upitali šta bi se desilo u slučaju da redakciju FTV-a nazove nekoliko stotina gledatelja, on je rekao da ne bi jednostrano predložio promjenu komentatora i da bi se to riješilo uz kompromis i razgovor.