Nogomet
0

Gerrard: Lampard je predobar za LA Galaxy

Totalsport
Steven Gerrard
Steven Gerrard
Chelseajev veznjak Frank Lampard mogao bi u kvalifikacijskom duelu za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine u Kijevu upisati svoj 100. nastup u dresu engleske reprezentacije, ukoliko mu selektor Roy Hodgson ukaže povjerenje.

Liverpoolov kapiten Steven Gerrard, koji je praktički cijelu karijeru u engleskoj reprezentaciji proveo zajedno s Lampardom, kaže kako ne može dočekati taj trenutak.

"Niko nije zaslužio 100. utakmicu u dresu reprezentacije više od Franka Lamparda. On je klasni igrač koji je godinama bio sjajan za svoj klub i reprezentaciju. Nadam se da ću i ja biti na igralištu i uveličati taj njegov jubilej. Sve smo zajedno prolazili u reprezentaciji, on je moj dobar prijatelj i ne mogu dočekati taj trenutak", veli Gerrard, koji je svoj 100. nastup za Englesku proslavio u novembru prošle godine u susretu protiv Švedske.

Iako se puno spekuliralo o Lampardovom odlasku iz Chelseaja u LA Galaxy ovoga ljeta, londonski klub na kraju je ipak svom dugogodišnjem igraču ponudio novi ugovor i ostanak na Stamford Bridgeu.

"Sva sreća, jer Lampard je predobar za LA Galaxy, iako bih ga, dakako, podržao da je odlučio tamo otići. Pa vidjeli ste kako je vrhunski odigrao završnicu prošle sezone za Chelsea, izvanredan je igrač i drago mi je da je ostao u Engleskoj", rekao je Gerrard.