Nogomet
19

Generalna proba: Željezničar pobijedio Bratstvo na Grbavici

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su danas na svojoj Grbavici odigrali posljednju pripremnu utakmicu u okviru priprema za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Protivnik u generalnoj probi bila je ekipa Bratstva, a Plavi su pobijedili rezultatom 3:2.

Od prve minute su za Željezničar zaigrali Antolović, Memija, Zeljković, Kosorić, Kvesić, Hasanović, Hadžiahmetović, Varea, Đelmić, Kokot i Bajić.

Prvu priliku na utakmici imao je Bajić, ali je mreža Bratstva ostala netaknuta. Potom su uzvratili gosti, no, problema za Antolovića nije bilo. Druga prilika za goste je bila izuzetno dobra, jedan od igrača Bratstva je imao situaciju jedan na jedan sa Antolovićem, koji je sjajno reagovao i sačuvao svoju mrežu. Potom je uslijedila brza kontra koju je završio Đelmić šutem iznad gola gostiju.

U 25. minuti su Plavi došli do gola, Varea je asistirao Bajiću čiji je udarac odbio golman Bratstva, a potom se Đelmić našao na pravom mjestu i pogodio za vodstvo Željezničara.

Novi igrač FK Željezničara Kokot propustio je sjajnu priliku nakon što je Đelmić probio po desnoj strani i centrirao. Ipak, Kokot je zahvatio loptu i poslao je preko gola.

Plavi su udvostručili svoje vodstvo golom koji je u 41. minuti postigao Varea.

U finišu prvog dijela dosuđen je penal za Bratstvo. Antolović je zbog prekršaja dobio žuti karton, pogodio je stranu u koju je pucao kapiten Bratstva Šuša, ali nije uspio odbraniti. Prvo poluvrijeme je završeno vodstvom Željezničara nad Bratstvom rezultatom 2:1.

Na otvaranju drugog poluvremena zapijetli su gosti. Kadrić je snažno šutirao, ali je lopta završila iznad gola Željezničara. Isti je igrač u 60. minuti bio u povoljnoj poziciji za postizanje gola, no, bio je neprecizan sa osam metara.

Nakon promašaja gostiju je uslijedila kazna. Samo minut kasnije je Kokot šutirao gotovo iz mrtvog ugla, a lopta je završila u mreži Bratstva za 3:1 u korist Plavih.

Ekipa Bratstva je smanjila zaostatak u 75. minuti pogotkom koji je postigao Smajlović. Isti se igrač našao u dobroj prilici tri minute kasnije, ali je Antolović uspio otkloniti opasnost pravovremenim istrčavanjem.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, Plavi su pobijedili rezultatom 3:2.