Otvorio dušu
7

Gattuso priredio pakao Meksikancu: Plakao sam sa suprugom u očaju, bio je užasan

N. M.
Gattuso danas s klupe predvodi Marseille (Foto: EPA-EFE)
Gattuso danas s klupe predvodi Marseille (Foto: EPA-EFE)
Meksikanski nogometaš Hirving Lozano priznao je u razgovoru za Hugo Sanchez Presents da je sarađujući s trenerom Gennarom Gattusom u Napoliju prošao pravi pakao i najteže momente u karijeri.

Lozano je u Napoli stigao krajem augusta 2019. godine, a već u decembru došlo je do promjene trenera klupu je od Carla Ancelottija preuzeo legendarni Gattuso.

Od tog momenta je počeo pakao za Lozana, koji je sada otvorio dušu i otkrio da Gattuso nije bio baš najbolji pedagog.

"Bio je užasan. Nije me poznavao, nije znao ni gdje sam igrao, a nikad me ništa nije pitao. Kada si nogometaš, uvijek ima trenutaka kada kažeš: 'Vau! Ne ide mi ovdje', ali to nije nikada promijenilo moj odnos prema njemu", rekao je napadač u emisiji Hugo Sánchez Presenta.

"Konstantno sam sjedio na klupi i tada sam mislio da tu ima nešto. Da mora biti razlog zašto me potpuno zapostavlja. Onda je ta godina bila strašna, plakao sam sa suprugom u očaju. Shvatiš da si bolji od mnogih tamo i pitaš se'Zašto mi ne daju da igram? Zašto mi ne daju?'", rekao je Lozano.

Nakon određenog perioda se situacija za Lozana popravila i počeo je dobijati više prostora za igru.

"Trebalo mi je puno rada na dijalogu s njim. Počeo je više razgovarati sa mnom jer me nije poznavao, iako u prvoj godini nismo razmijenili riječi. Zatim se zbližio i u drugoj godini njegov trenerski štab razgovarao je sa mnom", rekao je Lozano.

Kasnije ga je Gattuso čak i javno hvalio jer je Lozano napredovao, a posebno je legendarni Rino istakao njegov napredak u fizičkom smislu rekavši da više ne pada na zemlju kao dijete kada šutne loptu.

"Ne dam da se priča nešto protiv Lozana. On je sada drugačiji igrač, ima snage u nogama, sada kada šutira loptu ne pada na zemlju kao dijete. Nisam imao ništa protiv Lozana, dobro sam poznavao njegovu verziju iz PSV-a", komentirao je jednom prilikom Gattuso.

Gattuso je otkaz u Napoliju dobio na ljeto 2021. godine, a Lozano danas nastupa za nizozemski PSV, u čije je redove prešao u septembru ove godine.

Trenutno Lozano blista i na 9 utakmica u nizozemskom šampionatu ima pet golova i dvije asistencije. Za Napoli je ukupno odigrao 155 utakmica i postigao 30 golova.