Nogomet
77

Fudbalski savez BiH poziva Željezničar da omogući prijenos utakmice sa Širokim Brijegom

Klix.ba
Povodom odluke FK Željezničar kojom nije dozvoljen prijenos utakmice 3. kola BHT PL BiH između FK Željezničar i NK Široki Brijeg, Fudbalski savez BiH (FS BiH) ovim putem još jednom poziva rukovodstvo kluba sa Grbavice da preispita svoju odluku, stoji u saopćenju na zvaničnoj stranici FS BiH.

Iz saveza ističu da je odluka Željezničara u suprotnosti sa Statutom FS BiH, relevantnim pravilnicima i odlukama organa FS BiH te ugrožava realizaciju sponzorskog ugovora sa BH Telecomom i kompanijom HD Win, kao i kompletan projekat nazvan BH Telecom Premijer liga BiH.

"Za večeras je zakazana i sjednica Takmičarske komisije FS BiH na kojoj će biti donijeta odluka u vezi sa gore navedenom utakmicom", saopćili su iz Saveza, te dodali: "Uvjereni smo da će kao i do sada biti prevaziđena ova situacija na zadovoljstvo svih strana."

Podsjetimo, iz FK Željezničar su obavijestili da susret koji počinje u subotu od 20 sati neće biti emitovan u direktnom TV prijenosu zbog nemogućnosti postizanja sporazuma o ustupanju TV prava, a meč se trebao prenositi na televiziji Arena Sport.