Nogomet
7

Fuad Muzurović: Belgija i BiH apsolutni favoriti u grupi B

Piše. D.K.
Fuad Muzurović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Muzurović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije BiH Fuad Muzurović smatra da su reprezentacije Belgije i BiH glavni favoriti u grupi B za plasman na Evropsko prvenstvo, čiji će domaćin 2016. godine biti Francuska.

Komentarišući za Klix.ba večerašnju utakmicu selekcije BiH protiv Kipra, kojom će "Zmajevi" na zeničkom stadionu "Bilino polje" započeti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Muzurović je ocijenio kako se radi o jako kvalitetnoj i dobroj reprezentaciji iz "drugog reda".

"Večeras treba od prve minute ozbiljno pristupiti utakmici i rezultat ne bi trebao doći u pitanje", rekao je Muzurović.

Podsjetio je da je zbog stravične tragedije, koja je 4. septembra zadesila jamu Raspotočje, kada je smrtno stradalo pet rudara, jučer u Federaciji BiH (FBiH) bio Dan žalosti.

"Ipak, život ide dalje. Poželimo našim reprezentativcima da zbog tih rudara i svih nas odigraju dobru utakmicu i ostvare dobar rezultat. Neka 'Bilino polje' bude opet isto kao što je bilo i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", rekao je Muzurović.

Naveo je kako su već do sada na početku kvalifikacija neki od slabijih timova priredili iznenađenja favoritima, prije svega misleći na pobjedu Albanije u Portugalu rezultatom 1:0, te da i druge slabije ekipe znaju pružiti dobar otpor.

Stoga, kako je dodao, treba biti oprezan i u svaku utakmicu ulaziti sa velikom dozom ozbiljnosti.

"Reprezentacije Belgije, Velsa i Izraela zaslužuju svaki respekt", poručio je Muzurović.

Utakmica između BiH i Kipra počinje u 20:45 sati, uz direktan prijenos na BHT1.

U grupi B, osim ove dvije, nalaze se i selekcije Belgije, Izraela, Velsa i Andore.