Nogomet
15

Frankfurt pobijedio Stuttgart, Spahić dobio crveni karton u porazu HSV-a

Piše: D. B.
Stuttgart - Eintracht Frankfurt (Foto: EPA)
U terminu od 15:30 sati odigrano je pet utakmica 3. kola njemačke Bundeslige. Pobjede su upisali Frankfurt, Koeln, Mainz i Ingolstadt.

Stuttgart - Frankfurt 1:4

Za sastav Stuttgarta u susretu s Frankfurtom nije konkurisao bh. reprezentativac Vedad Ibišević, a u ekipi Švaba nije bilo ni našeg Tonija Šunjića, koji je tek u četvrtak stigao iz Kubana. Utakmica je loše počela za domaće, jer je Frankfurt poveo sa 1:0 autogolom Hlouseka u 11. minuti.

Domaći su izjednačili u 30. minuti utakmice preko Didavija, kojem je asistiraio Die. Ipak, novo vodstvo Frankfurtu je golom u 42. minuti donio Castaignos nakon što mu je loptu proslijedio Seferović. Rezultatom 2:1 za goste završeno je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu je Stuttgart ostao bez Tytona, koji je skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton. Seferović je realizirao najstrožiju kaznu, pa je Frankfurt poveo s 3:1 u 69. minuti. Za konačnih 4:1 u korist Frankfurta pogodio je Castaignos u 87. minuti. Bio je to njegov drugi gol na ovoj utakmici.

Koeln - HSV 2:1

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a onda je HSV poveo golom Holtbyja u 47. minuti utakmice. Ipak, Koln je u nastavku utakmice izjednačio. Dogodilo se to u 76. minuti kada je pogodio Hosiner. Samo četiri minute kasnije je nogometaš HSV-a i bh. reprezentativac Emir Spahić po mišljenju sudije skrivio penal, dobio je crveni karton, a Modeste je pogodio s bijele tačke te je Koln poveo s 2:1. Tim rezultatom je završena utakmica.

Mainz - Hannover 3:0

Ekipa Mainza je povela u 15. minuti golom Muta, kojem je asistirao Samperio. Svoj drugi gol na ovoj utakmici Muto je postigao u 29. minuti utakmice, a asistenciju je upisao Bell. Mainz je nakon prvih 45 minuta vodio 2:0. Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti, Mainz je poveo 3:0, a gol je postigao Malli. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. Mainz je osvojio zasluženo tri boda.

Darmstadt - Hoffenheim 0:0

Na utakmici između Darmstadta i Hoffenheima golova nije bilo. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić utakmicu je gledao s klupe Hoffenheima.

Augsburg - Ingolstadt 0:1

Nakon što je prvo poluvrijeme utakmice završeno bez golova, Ingolstadt je poveo u 63. minuti. Golmana Augsburga Hitza savladao je Leckie sjajnim udarcem sa 25 metara. Njegov pogodak je bio dovoljan za tri boda Ingolstadta.

Tabela:

  1. Wolfsburg 7
  2. Koln 7
  3. Dortmund 6 (-1)
  4. Bayern 6 (-1)
  5. Mainz 6
  6. Leverkusen 6 (-1)
  7. Ingolstadt 6
  8. Frankfurt 4
  1. Hertha 4 (-1)
  2. Schalke 4
  3. Darmstadt 3
  4. HSV 3
  5. Hoffenheim 1
  6. Augsburg 1
  7. Bremen 1 (-1)
  8. Hannover 1
  9. M'Gladbach 0 (-1)
  10. Stuttgart 0