Za neslavan kraj
20

Francuzi otkrivaju: Zvijezda reprezentacije je zabila nož u leđa Benzemi, zato je sve puklo

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski novinar Romain Molina objavio je pozadinu sukoba Karima Benzeme u reprezentaciji Francuske, a kako tvrdi, iza svega stoje golman i kapiten Hugo Lloris i Antonie Griezmann, koji nisu željeli njegov povratak.

Kako se navodi, Griezmann je na taj način zabio nož u leđa Benzemi, a s njim nikada nije riješio problem "licem u lice".

Da se Benzema ne treba vraćati u reprezentaciju tvrdili su još od Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je Francuska postala prvak svijeta, a razlog je bio da bi njegov povratak narušio atmosferu u timu.

Uz Griezmanna, sličnog mišljenja su bili golman Lloris i veznjak Pogba, no spomenuti Molina u prvi plan stavlja Griezmanna.

Dalje dodaje i to kako je Griezmann s čelnicima saveza pričao u vezi te teme, a da je sve kulminiralo u Kataru i da su tu napravljeni klanovi zbog kojih se Benzema i nije vratio u tim.

Na kraju svega, odlučio se povući iz reprezentacije i staviti tačku na karijeru u nacionalnom dresu.

Benzema je u dresu Francuske odigrao 97 utakmica i postigao je 37 golova. Svakako, ostat će upamćeno da šest godina nije nastupao za Trikolore, prije nego se vratio 2021. godine.

Benzema je 2015. godine izbačen iz reprezentacije Francuske zbog skandala u kojem ga je saigrač Mathieu Valbuena optužio da ga je ucjenjivao njegovim porno snimcima, a napadač Real Madrida je te navode uvijek demantovao.