Prijateljske utakmice
0

VIDEO / Francuska remizirala i razočarala u Radesu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na Stadionu 7. novembra u tuniškom gradu Radesu domaća nogometna reprezentacija, koja ne učestvuje na SP-u, i Francuska odigrale su bez pobjednika, 1-1.

Tunižani su, uprkos činjenici da su gosti više držali loptu u nogama, tokom cijelog dvoboja bili opasnija ekipa. Poveli su već u petoj minuti golom napadača Lensa Issama Jemaae. Vrlo brzo nakon toga upropastili su superpriliku za 2-0.

Francuzi su konačnih 1-1 postavili golom Williama Gallasa u 62. minuti. Zabio je branič Arsenala glavom nakon slobodnog udarca koji je s lijeve strane izveo Yoann Gourcuff.

Izbornik Raymond Domenech opet ima malo razloga za zadovoljstvo, baš kao i francuski navijači, koji su ponovno mogli vidjeti patnju Domenechovog tima. Selektor se barem može pohvaliti da je dostigao rekord Michela Hidalgoa, legendarnog selektora (1976.-1984. godine), po broju utakmica na klupi reprezentacije. U nepunih šest godina Domenech ih je skupio 75, koliko i Hidalgo u osam godina.

U preostale dvije prijateljske utakmice odigrane u nedjelju Nigerija i Kolumbija na Upton Parku u Londonu odigrale su 1-1, dok je Čile na svom terenu pobijedio Sjevernu Irsku 1-0.

Prijateljske nogometne utakmice:

Nigerija – Kolumbija 1-1 (Lukman 71 / Valdez 12) Čile – Sjeverna Irska 1-0 (Paredes 31) Tunis – Francuska 1-1 (Jemaa 5 / Gallas 62)