Nastavak saradnje
56

FK Sarajevo potpisao dugogodišnju saradnju s njemačkim gigantom Adidasom

D. P.
Ugovor do 2027. godine (Foto: FK Sarajevo)
Ugovor do 2027. godine (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo potpisao je novi ugovor s njemačkim brendom sportske odjeće Adidasom, čime se nastavlja saradnja dvije strane.

Njemački gigant Adidas od početka sezone oblači nogometaše Sarajeva, a saradnja je danas ozvaničena sve do 2027. godine, čime je učvršćena saradnja Sarajeva i Adidasa kao službenog tehničkog sponzora kluba.

"Sretni smo i ponosni što je globalni brend prepoznao kvalitetu, viziju i ideju FK Sarajevo. Ovo partnerstvo ne samo da naglašava položaj našeg kluba u fudbalskom svijetu, već također i adidasove kapacitete podržavanja razvoja na svim nivoima sporta", saopćeno je iz FK Sarajevo.

Iz Sarajeva su najavili novo uzbudljivo poglavlje zajedno s dugogodišnjim tehničkim sponzorom.

"Zajedno s Adidasom, uzbuđeni smo što krećemo na ovo putovanje i radujemo se postizanju novih visina na terenu i izvan njega. Pratite nas za više novosti dok zajedno krećemo u ovo uzbudljivo poglavlje", dodaje se u saopćenju.

Inače, pred nogometašima Sarajeva je današnja revanš utakmica Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca na Koševu. Prvi duel u Banjoj Luci završen je bez golova, a današnja utakmica zakazana je za 17:30.