Nogomet
1

FK Proleter: Teslićki navijači su žrtve huliganstva

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Uprava teslićkog Fudbalskog kluba Proleter saopštila je danas da navijači ovog kluba nisu krivi za nedavni sukob na tribinama tokom utakmice teslićkog Proletera i banjalučkog FK Naprijed-horizonti koja je odigrana u Banjoj Luci.

U saopštenju se napominje da su navijači "Proletera" više puta bili vinovnici sličnih događaja ali da u ovom slučaju nisu krivi, te da su bili "žrtve fudbalskog huliganstva".

Na toj utakmici, kako navode iz Uprave "Proletera", domaći navijači napali su navijače "Proletera".

"Napad na teslićke navijače desio se na tribinama pred kraj prvog poluvremena, pa se na nastavak drugog dijela utakmice čekalo više od 50 minuta", navode iz Uprave i napominju da nisu tačni navodi pojedinih medija da se sve dešavalo nakon utakmice i izvan terena.

U Upravi ovog teslićkog kluba smatraju da je napravljen ozbiljan propust u organizaciji utakmice i pozivaju organizatore da maksimalno ozbiljno provedu sve mjere neophodne za bezbjednost na tribinama i samom stadionu kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponavljali.

Prilikom sukoba navijača u petak, 24. avgusta, u Banjaluci povrijeđen je Milan Panić iz Teslića koji je smješten na Odjeljenje neorohirurgije banjalučkog Kliničkog centra. U sukobu koji se dogodio oko 18.00 časova na stadionu Fudbalskog kluba "Naprijed" učestovalo je više od 50 navijača ovog kluba i oko 20 navijača iz Teslića.