Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
novo pravilo br.1ako sudija primjeti punca s akt tasnom ili kovertom u blizini svlacionica ima pravo da uzme za sebe sadrzaj koverte ili akt tasne i da svira u pistaljku od srece
Pravilo br 96. U Banovicima i Mrkonjic Gradu, bez obzira na prtivnika rezultat mora biti u korist domacina. U suprotnom dozvoljeno je sudiju olesiti od batina dok se pravilo u potpunosti ne ispuni.
... i goniti ga kroz kukuruz!
@bluemoon A šta se desi u kukuruzištu, ostaje u kukuruzištu :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svašta, sve gore navedene izmjene primjenjuju se odavno.
A kako bi bilo da ukinu izmjene u sudijskom vremenu! A ne da se tih 3-5 minuta sudijske nadoknade prekida svakih 20 sekundi. Ah da i zabrana Murinjove i Simoeonove taktike parkiranja autobusa u 5ercu
...tačno znam zašto volim amsterdam...
Najbitnije je uvesti tehnologiju koja bi neutralisala "slobodnu sudijsku procjenu", kao i pregled sumnjivih situacija i mogucnost ponistavanja ishitrenih odluka. Sumnjam da ce dovesti sve u red i izgubiti mogucnost manipulisanja rezultatima..prevelik je ulog..svaka druga ekipa na dresu nosi naziv kladionice :)
Prljava mafijaška FIFA maže oči širokim masama. Opet će ostati slobodno sudijsko uvjerenje i opet će se sve moći našteliti. Nažalost, nikad nećemo znati da li je lopta prešla gol liniju niti da li je bio ofsajd (što bi Sabahudin-Saša rekao "opsajd"). Ovaj crveni karton prije utakmice je prilika sudijama da dodatno utiču na igru i prije njenog početka i da ucjenjuju koga hoće. Sad će tek koverte raditi. Jer ko će provjeriti šta se u tunelu desilo, tamo (obično) nema kamera.
najbolje bi bilo uvesti "aktivno mjerenje vremena", kao u košarci. Recimo: poluvrijeme traje 40 min aktivne igre. Tako bi se izbjeglo valjanje na terenu i dodavanje vremena dok Real ne da go.
@ante k Prethodne sezone obje utakmice protiv Valencie.
bilo bi dobro. ali utakmice bi trajale po 3-4 sata. vidiš kad ponekad izbace statistiku ko je koliko imao loptu u nogama; kad ih sabereš dobiješ ukupno 40 minuta umjesto 90.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najveci problem je simuliranje i kradja vremena.
Još 95.. Hajmoooo
To nije izmjena, vec primjena. To pravilo za zuti, a ne crveni je ves sezonu i pol u preporukama, neki suci koriste, a neki ne.
Moram skupiti 100 lajkova. !!!
Moram skupiti 1 lajk.. Samo 1
Još 87 hajmo vi to možete
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ima pametnih stvari, npr: Sudije sada mogu igračima pokazati crveni karton prije početka utakmice zbog različitih kršenja pravila poput sukoba u tunelu. Međutim, igrač isključen na takav način može biti zamijenjen, tako da njegova ekipa utakmicu počne sa svih 11 igrača. Sad ce manje igraci palamutiti a vise igrati.