Odluka o tituli
9

Ferguson: U ponedjeljak se igra derbi svih derbija

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
U ponedjeljak će, na Etihad stadionu, nogometaši Manchester Cityja i Manchester Uniteda odigrati žestoki gradski derbi koji će ujedno odlučivati o novom prvaku u engleskom Premiershipu.

Na početku tog meča United je u boljoj poziciji jer ima tri boda više (83-80), no mnogo se toga može promijeniti nakon spomenutih devedeset minuta. Uoči utakmice trener Manchester Uniteda, legendarni Alex Ferguson, je rekao:

"Za mene je to obična prvenstvena utakmica koja vrijedi tri boda. No, znam stvarno mnogo, mnogo ljudi kojima je to sve samo ne normalna utakmica", rekao je Ferguson i nastavio:

"Za mnoge navijače je ovo skoro sudbonsona utakmica. Mnogi bi dali sve ili jako puno toga samo da njihova ekipa dobije. Lično znam puno navijača Uniteda kojima je ova utakmica sve ili ništa. Mnogi će u utorak ujutro otići na posao ili oduševljeni ili totalno smoždeni".

"Zbilja se mnogo toga poklopilo da ovu utakmicu nazovemo derbijem svih derbija. Gradski rivali su u pitanju, a odlučuje se i o prvaku", naveo je Ferguson.

O kolegi s druge strane, Robertu Manciniji, je izjavio: "Veliki je pomak napravio. Igra utakmicu koja ga može približiti naslovu prvaka. U ozbiljnoj je igri za osvajanje pehara i to je za svaku pohvalu".