Nogomet
0

Ferguson: Rooney je sada Moyesov problem

Totalsport
Sir Alex Ferguson i Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Sir Alex Ferguson i Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji će u nedjelju posljednji put voditi Crvene vragove, sa zadovoljstvom je prebacio "vrući krompir", zvani Wayne Rooney, u ruke svog nasljednika Davida Moyesa.

Ferguson je prošle sedmice priznao da je 27-godišnji napadač zatražio odlazak iz kluba u kojem igra od 2004. godine. Škotski stručnjak je odbio njegov zahtjev, ali će ta tema sada dočekati Moyesa koji će od sljedeće sezone voditi United.

Rooney nije igrao prošli vikend protiv Swanseaja, a neće ni u nedjelju u posljednjoj Fergusonovoj utakmici na klupi, na gostovanju kod WBA-a. Na pitanje zašto engleski reprezentativac želi napustiti klub, 71-godišnji Škot je odgovorio:

"Nemam pojma. No, to više nije moja briga, više me to ne zanima. David će se baviti time. Već je iskazao namjeru da riješi to i sretan sam zbog toga".

Rooney bi se s novim trenerom, koji ga je vodio na početku karijere u Evertonu, trebao sastati sljedeće sedmice. Ukoliko nogometaš bude ustrajan u svojoj namjeri da napusti Old Trafford, očekuje se da mu Moyes neće praviti probleme jer ne želi imati nezadovoljnog igrača u ekipi.