Novi izazov
43

Wayne Rooney prekida neuspješnu trenersku karijeru i postaje bokser: Poznato je i s kim će se boriti

E. B.
Wayne Rooney (Foto: Instagram)
Wayne Rooney (Foto: Instagram)
Legendarni Englez Wayne Rooney je odlučio privremeno prekinuti neuspješnu trenersku karijeru i postati bokser.

Nakon fantastične igračke karijere Rooney se okušao u trenerskim vodama. Najprije je vodio Derby u kojem je dobio otkaz nakon što je ispao iz Championshipa, potom neuspješno i američki D.C. United, a 2. januara je nakon samo 15 utakmica smijenjen u Birminghamu s kojim je bio posljednji u Championshipu.

Rooney je odlučio napraviti pauzu u trenerskoj karijeri, posvetio se komentarisanju utakmica, a ono o čemu su britanski novinari pisali prethodnih dana se ispostavilo tačnim - slavni Englez postaje bokser.

Rooney, koji je u mlađim danima bio i član amaterskog bokserskog kluba u rodnom Liverpoolu, je u završnim pregovorima s Misfits fighting organizacijom čiji je vlasnik KSI, 30-godišnjak koji gradi karijeru kao influenser, bokser, glumac, muzičar...

KSI, koji u pet boks mečeva ima četiri pobjede, je potvrdio da je borba s Rooneyjem blizu, a otkrio je i šta mu je Wayne rekao još prije dvije godine.

"Mislim da bismo mogli zaraditi mnogo novca. Rasprodali bismo stadion", poručio mu je tada Rooney, a po svemu sudeći, do borbe će i doći ovog ljeta.