Premiership
9

Ferguson ljut na sudije, Martinez oduševljen pobjedom

Totalsport
Sir Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Sir Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Različitog su raspoloženja kraj utakmice između Wigana i Manchester Uniteda (1-0) dočekali menadžeri Alex Ferguson i Roberto Martinez.

Premda je osuo paljbu na glavnog sudiju Phila Dowda iskusni strateg Manchester Uniteda priznao je da je slavila bolja ekipa.

"Slične su se situacije već događale. Pomoćni sudija je morao vidjeti igranje rukom u vlastitom šesnaestercu jednog domaćeg igrača, a to je trebao biti kazneni udarac za nas. Također, pobjedničkom pogotku je prethodila pogrešna odluka glavnog sudije. Trebao je biti gol-aut, no Dowd je pokazao na korner nakon kojeg je Maloney zabio. No, svi ti sudački previdi ne umanjuju zasluženost pobjede Wigana jer su u svakom duelu bili brži i prije na lopti. Dominirali su, a mi smo odigrali jednu vrlo razočaravajuću utakmicu. Ponekad su takvi loši nastupi neizbježni", zaključio je Ferguson.

Njegov kolega sa suprotne strane nije skrivao veselje velikom pobjedom.

"Ovo je historijski dan za naš klub i nadam se da navijači uživaju u pobjedi nad tako velikom ekipom. Ovo su nam prvi bodovi osvojeni protiv Manchester Uniteda. Mislim da ovako sjajan nastup Wigana nije plod slučajnosti jer već neko vrijeme igramo odlično, ali je problem predstavljala realizacija", izjavio je nakon dvoboja menadžer Wigana Roberto Martinez.

Njegova je momčad od zadnjih deset utakmica poražena samo jednom...

  • Od veljače smo na visokom nivou igre, a jedino me strah brojnih promašenih prilika u prijašnjim dvobojima. Nadam se da nas neće koštati na kraju sezone. U utakmici protiv Uniteda oduševio me pristup mojih nogometaša. Obrana je bila besprijekorna, a u izgradnji napada smo bili dovoljno strpljivi – izjavio je Martinez koji je također iznio jedan veliki prigovor na suđenje. U prvom poluvremenu je poništen pogodak Wigana zbog navodnog prekršaja nad gostujućim golmanom De Geom.
  • Iako sam sebi obećao da neću pričati o sucima moram se upitati kako jedan pomoćnik može donijeti takvu odluku. Kontakt je postojao, ali ne znam na osnovu čega je protumačen na način da nam se poništi zgoditak – ustvrdio je menadžer Wigana.

Premda su se pobjedom protiv lidera Premiershipa i aktualnog prvaka izdigli iznad zone ispadanja činjenica je da će Wigan do kraja strepiti za prvoligaški život.

  • Daleko smo još od osiguranja ostanka u Premiershipu. U zadnje dvije utakmice sezone igramo protiv izravnih konkurenata Blackburna i Wolverhamptona tako da ćemo morati biti na najvišem mogućem nivou do samog kraja – zaključio je Martinez.