Bivši saigrači
493

Ferdinand brani Ronalda: Nije vam problem Amerika, a Saudijska Arabija jeste?

N. K.
Ferdinand stao uz svog bivšeg saigrača (Foto: Twitter)
Ferdinand stao uz svog bivšeg saigrača (Foto: Twitter)
Legendarni engleski nogometaš Rio Ferdinand odlučio je stati na stranu svog bivšeg saigrača iz Manchester Uniteda Cristiana Ronalda koji je nedavno potpisao najveći ugovor u historiji sa Al-Nassrom.
Ferdinand je u svom podcastu izjavio da niko na svijetu nije zaslužio ovo više od Ronalda, a sve koji ga kritikuju prozvao je licemjerima.
"Bilo je lijepo vidjeti Beckhama, Lamparda, Rooneyja, Gerrarda i ostale kako idu u Ameriku. Svi su govorili da je to odličan način za završiti karijeru, išli su zaraditi lijep novac i igrati u ligi koja nije toliko kompetitivna. Svi su govorili da su zaslužili to pravo. Međutim, sada zato što se radi o Saudijskoj Arabiji to je odjednom sramota. Pustite čovjeka da živi i uživa", rekao je Ferdinand.

Istakao je kako Ronaldo ide u novu avanturu i da vodi porodicu u novu kulturu.

"Svaka država na svijetu ima probleme. Amerika kao ima manje problema od Saudijske Arabije? A u redu je što svi ti igrači idu u Ameriku, svi gledaju blagonaklono na taj njihov labuđi pjev. Ne sviđa mi se to i glupo je što niko ne govori takve stvari za Ronalda. Nije u redu. Svi trebaju biti tretirani jednako. Svakom igraču koji je otišao završiti karijeru u manje kompetitivnu ligu rečeno je da je to zaslužio. Nijedan čovjek na planetu to nije zaslužio više od Ronalda", poručio je Ferdinand.

Među onima koji su izjavili da su tužni zbog Ronaldovog odlaska u Saudijsku Arabiju bili su i stručnjaci Sky Sportsa Gary Neville i Jamie Carragher koji smatraju da je došao kraj njegovom igranju ozbiljnog nogometa.