Još se oporavlja
108

Fanovi "osramotili" Haalanda, gledao je svoj City preko ilegalnog streama

D. P.
Haaland je utakmicu gledao iz topline svog doma (Foto: Instagram)
Haaland je utakmicu gledao iz topline svog doma (Foto: Instagram)
Nakon što je objavio kako iz topline svog doma gleda svoj Manchester City na gostovanju protiv Evertona, napadač Erling Haaland našao se na simpatičnom "udaru" navijača koji su ga razotkrili.

Povrijeđeni Haaland još uvijek nije u stanju da pomogne svom Manchester Cityju, ali je njegov tim upisao vrijednu pobjedu i bez njega na gostovanju Evertonom. Građani su rezultatom 3:1 došli do preokreta i vratili se korak bliže vrhu tabele Premier lige.

Iako je gledao utakmicu kod kuće, Haaland je bio sretan zbog pobjede svog tima. Sve to je objavio na društvenim mrežama, odnosno na Instagram story podijelio je fotografiju Bernarda Silve koji slavi treći gol Građana.

No, zbog te fotografije našao se na prilično simpatičnom udaru navijača koji su razotkrili vrlo interesantan podatak. Norvežanin je, naime, meč gledao preko ilegalnog streama na internetu.

Fanovi su primijetili da se na Haalandovom ekranu ne nalazi zvanična grafika Premier lige za područje Velike Britanije gdje ekskluzivna prava ima Amazon Prime. Za razliku od toga, najplaćeniji napadač nogometne Evrope gledao je meč putem nekog ilegalnog streama na internetu.

"Čovjek gleda ilegalni prijenos uživo", "Haaland koji gleda meč na sumnjivom IPTV sticku", "Čovjek poput Erlinga gleda utakmicu na ilegalnom IPTV-u", komentari su fanova.

Haaland još uvijek nije počeo ni trenirati s ekipom i upitno je da li će se vratiti na terenu u naredne dvije ili tri utakmice.