Ispali na penale
13

Falcao sumnjičav poslije poraza: Postoje predrasude, čudno je da američki arbitar sudi Engleskoj

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kolumbijski napadač Radamel Falcao požalio se na suđenje arbitra Marka Geigera nakon poraza od Engleske u meču osmine finala Svjetskog prvenstva rekavši da nije imao ujednačen kriterij za oba tima.

Podsjećamo, Engleska je nakon boljeg izvođenja penala savladala Kolumbiju i prošla je među osam najjačih selekcija svijeta, a oni su do pobjede mogli doći i u regularnom dijelu utakmice, no štoper Kolumbije Yerri Mina poravnao je u 94. minuti.

Kolumbija je bila bolji protivnik u prvom, a Engleska u drugom produžetku, da bi pobjednik bio odlučen tek nakon izvođenja penala. Zvijezda kolumbijske reprezentacije Radamel Falcao nakon poraza rekao je da glavni sudija meča nije imao ujednačen kriterij i da mu je bilo čudno što Amerikanac sudi Englezima.

"Odmah mi je bilo čudno što su delegirali američkog sudiju jer smo igrali s Engleskom. Takva odluka u startu ostavlja mnogo sumnji, taj sudija priča samo engleski jezik i zbog toga postoje predrasude. Stvarao nam je nervozu, a svaka polovična situacija išla je na stranu Engleske. Nije imao isti kriterij za oba tima. Nezadovoljan sam njegovim suđenjem, nevjerovatno je da se tako sudi u osmini finala. Na kraju mi je žao što smo ispali, ostaje gorak ukus jer smo mogli da prođemo", rekao je Falcao.

Mark Geiger na utakmici između Engleske i Kolumbije pokazao je šest žutih kartona Južnoamerikancima, dok je Englezima pokazao dva žuta kartona. U 54. minuti svirao je i kazneni udarac za Englesku, a i pored velikog negodovanja Falcaoa i ekipe, nije tražio dodatnu pomoć VAR-a.