Nogomet
0

Evropska liga: Remi PAOK-a i Dortmunda, zapažen nastup Grahovca u pobjedi Rapida

Klix.ba
(Foto: EPA)
I na preostalih dvanaest mečeva Evropske lige nastupilo je nekoliko bosanskohercegovačkih internacionalaca, među kojima se izdvaja nastup Srđana Grahovca za Rapid iz Beča.

Tim iz Beča u drugom kolu ostvario je i drugi trijumf, ovog puta na gostovanju kod Dinamo Minska u Borisovu. Bilo je 0:1, a jedini pogodak na utakmici postigao je Steffan Hoffman. Grahovac je na terenu proveo svih 90 minuta.

Posljednjih petnaest minuta u gostujućim porazima svojih klubova odigrali su Ermin Zec u dresu Qabale, odnosno Aidin Mahmutović u timu Plzena. Qabala je poražena na gostovanju u Krasnodaru rezultatom 2:1, dok je Plzen minimalnim rezultatom poražen od Villarreala.

Zanimljiv meč u Solunu su odigrali PAOK i Borussija Dortmund. Domaći tim je poveo golom Maka, dok je konačnih 1:1 postavio Castro pogotkom koji ide na dušu domaćeg golmana Olsena.

Za iznenađenje večeri potrudio se Sion koji je na gostovanju na Anfield Roadu otkinuo bod. Lallana je Redse doveo u vodstvo, da bi petnaest minuta kasnije konačnih 1:1 postavio Asifuah. U timu Siona svih 90 minuta odigrao je Veroljub Salatić.

Stojan Vanješ ovog puta nije nastupio za Legiju iz Varšave u domaćem porazu od Napolija rezultatom 2:0, dok je Midtjylland rezultatom 3:1 kao gost porazio Club Brugge.

Evropska liga, drugo kolo:

Braga – Groningen 1:0 Celtic – Fenerbahce 2:2 Dinamo Minsk – Rapid Beč 0:1 Rubin Kazan – Bordeaux 0:0 Krasnodar – Gabala 2:1 Legia – Napoli 0:2 Liverpool – Sion 1:1 Marseille – Liberec 0:1 Molde – Ajax 1:1 PAOK – Dortmund 1:1 Villarreal – Plzen 1:0