Nogomet
11

Evropska liga: Neslavni debiji Višće i Zukanovića, Sušić ušao u finišu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Ervin Zukanović službeni debi za Sampdoriju neće pamtiti po lijepom. Njegov klub poražen je rezultatom 4:0 na domaćem terenu od srbijanskog predstavnika Vojvodine u prvom susretu trećeg pretkola Evropske lige.

Strijelci za klub iz Novog Sada bili su Ivanić, Stanisavljević i dva puta Ožegović. Zukanović je odigrao svih 90 minuta.

Hajduk je na domaćem terenu bio bolji od Stromsgodstea rezultatom 2:0 uz pogotke Balića i Kiša. Tino Sven Sušić u igru je ušao u 74. minuti susreta.

Svih 90 minuta odigrao je Dario Dumić u remiju Broondbyja i Omonije Nikozija koji nije ponudio pogotke. Uspješan na domaćem terenu sa Žilinom bio je Bojan Letić odigravši svih 90 minuta u trijumfu nad Vorsklom rezultatom 2:0.

Basaksehirspor je kao gost rezultatom 2:0 poražen od AZ Alkmaara, a cijeli meč u gostujućem timu odigrao je Edin Višća.

Petnaest minuta prije kraja utakmice između Sturma i Kazana igru je napustio Anel Hadžić, a meč je pripao gostujućem timu rezultatom 3:2. Boje sreće nisu bili ni Emir Halilović, odnosno Haris Harba koji su sa Spartakom iz Trnave poraženi od PAOK-a na gostujućem terenu.

Gabala je kao gost izborila obećavajućih 1:1 na gostovanju kod Appolona, a debitant Ermin Zec u igru je ušao u 76. minuti.

Vrijedi spomenuti i trijumf Borussije Dortmund nad Wolfsbergerom, kao i razočarenja koja su svojim navijačima priuštili Trabzonspor porazom od Rabotničkog u Skoplju, odnosno West Ham domaćiim remijem protiv rumunske Astre (2:2).